MİLAS
Giriş Tarihi : 18-10-2023 18:29

Milaslı Çiftçilere Eğitim ve Bilgilendirme

Milaslı Çiftçilere Eğitim ve Bilgilendirme

Milaslı Çiftçilere Eğitim ve Bilgilendirme

Milas Ziraat Odası Hizmet Binası’nda çiftçilere yönelik eğitim semineri düzenlendi. 
Milas Ziraat Odası tarafından üyelerin de katılımıyla gerçekleştirilern bilgilendirme toplantısı ve eğitim programında, başkan Kahraman Akar, göreve geldiği günden günümüze yaptıkları çalışmaları başlıklar halinde aktarırken, hububat yetiştiriciliği konusunda sunum yapıldı.


Milas Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerinin, mahalle temsilcilerinin ve çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya; Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak ve Şekerbank yetkilileri de katıldı.
Akar, son yapılan genel kurulunun ardından göreve geldiklerini ve kısa sürede önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, daha önce özel bir firma tarafından kiralanan Toprak Mahsulleri Ofisine ait tesisi MİZO bünyesine kattıklarını, kısa süre içerisinde ise bu tesiste yem üreteceklerini söyledi.
Kırsal mahallede yaşayan üreticilere üretim desteğinde bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı tavuk dağıtımı yaptıklarını belirten Akar, kasım ayında da 5 bin adet tavuk dağıtımını yapacaklarını söyledi.
Akar’ın ardından söz alan Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Milaslı çiftçiler için MİZO ile el ele çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Hibe ürünlerimiz olacak bu konuda muhtarlarımızdan talep topluyoruz. Tüm ekibimiz sizler için çalışıyor” dedi. Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Süleyman Karatoprak da salondakileri tarımsal alandaki belediye hizmetleri hakkında bilgilendirdi.

AdminAdmin