SİYASET
Giriş Tarihi : 09-01-2024 12:54

Ortaköy’ün Sorunları

Ortaköy’ün Sorunları

Ortaköy, Milas’ın kuzeyinde, Aydın-Çine sınırına yakın, feldspat madeni ocakları ve işleme tesislerinin bulunduğu alanda yer alan bir merkez köy/Mahalle. Çevresinde; Çamlıyurt, Olukbaşı, Çallı ve Akkovanlık köyleri yer alıyor. Köyün nüfusu yaklaşık 800. Çevre köylerin, Ortaköy’e uzaklıkları ise şöyle: Çamlıyurt 2 km, Olukbaşı 5 km, Akkovanlık 5 km ve Çallı 7 km.  

Ortaköy, aynı havzada yer alan grup köylerin ortasında yer almanın, merkez köy olmanın avantajlarına sahip olmuş. Köyde 8 yıllık ilk ve orta öğrenim veren bir okul var. Çevre köylerin öğrencileri bu okulda okuyor. 112 Acil İstasyon ile Sağlık Ocağında, çevre köylere de sağlık hizmeti veriliyor. Geniş ölçekli köy meydanının yanında Milas Belediyesi tarafından yapılan ve her hafta Pazar günleri kurulan pazaryerinin de olduğu çok amaçlı kapalı alan bulunuyor. 

İnternet sorunu

Köy Muhtarı Mehmet Aral, önseçim çalışmaları için, CHP Milas Belediye Başkan aday adayı Servet Evran’la birlikte gittiğimiz Ortaköy ziyaretinde, köy kahvesindeki sohbetimiz sırasında köyün sorunlarını anlattı. Muhtar Aral, ilk olarak köydeki altyapı yetersizliğinden dolayı internetle ilgili sorunlardan söz etti. Kahvede bulunan bazı vatandaşlar da “21. Yüzyıldayız, internet hizmeti alamıyoruz,” diyerek dert yandı. Muhtar Aral, sorunun esas olarak, köyün Karabağlar ve Kocakır mevkilerinde yaşandığını belirterek şöyle konuştu: “Bu sorunu yıllardır Telekom Muğla Başmüdürlüğü ile Bölge Müdürlüğüne ilettim. Bugüne kadar bir çözüm üretilemedi. İmkânlarımız yok, olursa yaparız diyorlar. Girişimde bulunmaktan, git-gellerden ben yoruldum. Pek çok köylümüz bu durumdan mağdur. Bu soruna yetkililerimizden acil çözüm istiyoruz.”

Spor sahası ihtiyacı

Bölgede feldspat-kuvars madeni ocakları ile ESAN, Kaltum, İmereis firmalarının maden işleme tesislerinde, çevre köylerle birlikte Ortaköy’den de çok sayıda kişinin çalıştığını ve bu nedenle köylerinin göç vermediğini belirten Muhtar Aral, genç nüfusla ilgili isteklerini şöyle dile getirdi: “Köyümüz göç vermiyor ve genç nüfus çoğunlukta. Bir halı sahaya ihtiyacımız var. Top sahasına uygun Milas Belediyesine ait bir boş alan var. Ayrıca top sahası için hazineye ait, yaklaşık 18 dönümlük bir alanın tahsisi yapıldı. Bu alanlara spor tesisleri yapılarak, beş köyün(Ortaköy, Çamlıyurt, Olukbaşı, Çallı ve Akkovanlık) gençleri bu imkânlardan yararlanabilir. Yetkililerden bu konuda da destek istiyoruz.”

Bozuk yollar ve eskiyen elektrik direkleri

Ortaköy Muhtarı Mehmet Aral son olarak şunları belirtti: “Köy yolumuz bozuk. Araçlarımız çok zarar görüyor. Bu yolların düzenli hale getirilmesi gerekiyor. Köy içi yollarının parke ile kaplanmasını istiyoruz. Köyümüzde 176 adet ağaç elektrik direği bulunuyor. Bu ağaç direkler eskidi, kimi çürüdü. Şiddetli rüzgârda yıkılanlar oluyor. Bu direkler sık sık arıza yaratıyor. Direklerin değiştirilmesi ve bağlantıların teknolojik olarak yenilenmesi gerekiyor. Elektrik dağıtım şirketinin, elektrik hatlarını, uygun hale getirmesini istiyoruz.” 

 

 

AdminAdmin