EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-11-2023 13:27

Muğla Öğretmenlerinin Hazırladığı Ders Kitapları Okullarda Okutuluyor

Muğla Öğretmenlerinin Hazırladığı Ders Kitapları Okullarda Okutuluyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İngilizce Kitap Yazma Komisyonu öğretmenleri tarafından hazırlanan ortaokul 6. ve 7. sınıf İngilizce Ders Kitapları, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ücretsiz ders kitabı olarak basılarak Türkiye'nin pek çok ilindeki okullarda okutulmaya başlandı.      
İl Müdürü Emre Çay, Muğla İngilizce Kitap Yazma Komisyonunda görev alan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerden hazırlamış oldukları ders kitabı hakkında bilgi alan İl Müdürü Emre Çay, başarılı çalışmalarından dolayı öğretmenleri tebrik etti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Emre Çay ile bir araya gelen İngilizce Kitap Komisyon Üyeleri  Fatma Demircan, Gonca Akıskalı, Aysel Berket, Tolga Tanyel, Nafize Ağır, Bahadır Uysal ve  Özlem Vayiç İl Müdürü Emre Çay'a kitap çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Kitap Komisyonunda  kitabın yazarı olarak görevli İngilizce Öğretmeni Fatma Demircan, "Muğla İngilizce Kitap Komisyonu olarak 7 yıllık görev süremiz boyunca İngilizce 6 ve 7. sınıf ders kitapları, 8. sınıf çalışma kitabı, ağırlıklı İngilizce 5. sınıflar için destek materyali, 2. 3. ve 4. sınıflar için dört temel beceri odaklı etkinlik kılavuzları hazırladık. Ayrıca EBA içerik tasnif ve dijital içerik çalışmalarında yer aldık. 6. ve 7. sınıf İngilizce ders kitaplarımız ilimiz Muğla dahil olmak üzere Türkiye'nin pek çok ilinde, öğretmen ve öğrencilerimizle buluştu. İngilizce 4 taslak ders kitabı, İngilizce öğretmenlerine yönelik ilkokul ve ortaokul drama materyalleri hazırlama çalışmalarımız hâlâ devam etmektedir." dedi.
Okullarda okutulan ders kitaplarının öğretmenler tarafından hazırlanıyor olmasının, hem dersi anlatan öğretmenler hem de öğrenciler için son derece olumlu olduğuna değinen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, " İngilizce gibi öğretimi zor ve önemli olan bir dersin çocuklarımıza kolay ve anlaşılır bir şekilde öğretilmesine katkı sağlayacak bu kitabın hazırlanmasına verdiğiniz emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizleri canı gönülden kutluyorum."  dedi.

AdminAdmin