GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2024 10:51

‘İŞİMİZ TEMİZ’ PROJSİ 81 İLDE BAŞLIYOR

 ‘İŞİMİZ TEMİZ’ PROJSİ 81 İLDE BAŞLIYOR

 

3326c214-7fff-f3bf-7943-ecd009ad1274">2021 yılında Muğla’nın da aralarında bulunduğu 3 pilot ilde başlayan ‘İşimiz Temiz’ projesi 81 ile yayılıyor. 


Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve OPET'in iş birliğinde ‘İşimiz Temiz Projesi’ başlatılmıştı. 2021 yılında Muğla, İzmir ve Antalya 3 il pilot ilde başlayan proje, 2022 yılında 20 ile ulaşmıştı. 20 Şubat Salı günü Antalya’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile projeye, 81 ilde start verildi. 

Toplantıya Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten KGK İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan ve Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu katılım sağladı. Datça’da Yeşim Teras Restaurant İşletmesi ile projeye katılım sağlayan Deniz Dakikoğlu, burada yaptığı konuşmada işimiz temiz belgesinin işletmesine katkılarını ve iş hayatını anlattı.

Programa katılım sağlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “2021 yılında 3 ilde başlayan,2022 yılında kapsamı 20 ile ulaşan ‘İşimiz Temiz’ projemizi Türkiye’nin 81 ilinde uygulamaya geçiyoruz. Konaklama, yiyecek, içecek ve ulaşım sektöründeki mikro işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsayan projemiz, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu ve OPET işbirliğinde yürütülüyor. Bugüne kadar 150 bin kişiye eğitim verildi.” ifadelerine yer verdi.

İşimiz Temiz Projesi

Proje, ülkemizin de imzacısı olduğu birçok ulusal ve uluslararası yasal metin ve sözleşmelerde yer alan; toplum sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitimi almış sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi konularının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğunda olmasından hareketle yola çıkılarak oluşturulmuştur.

AdminAdmin