YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 26-02-2024 20:11

BİLAL BAYKAN: DEVA PARTİSİ'NE VERİLEN HER OY DALAMAN’A SAHİP ÇIKMAKTIR!

BİLAL BAYKAN: DEVA PARTİSİ'NE VERİLEN HER OY DALAMAN’A SAHİP ÇIKMAKTIR!

 

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Bilal Baykan Yaklaşan yerel seçimleri, Dalaman’ı sahip çıkma seçimi olarak nitelendirdi.

Dalaman’ın Markasını Hep Birlikte Yaratacağız

"DEVA Partisi olarak Dalaman’da yoğun saha ziyareti yapmaktayız. Dalaman’da yaşayan vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var ve Dalaman’ın sorunlarını anlatarak çözüm üretmemizi istiyorlar. Dalaman’a DEVA Partisi Belediye Adayı olmak ve Yaşadığım yere bilgi ve Liyakat ile hizmet için yola çıkmaktan mutluyum.

Maalesef Dalaman, sahip olduğu jeopolitik konumuyla, öz varlıkları, denizi, doğasıyla, tarihi ve kültürel zenginliği ile tarımsal üretimiyle, büyük bir potansiyele sahip olmasına karşılık bu potansiyelini kullanamayan daha anlatılamayan, markası ve hikâyesi yaratılamayan bir ilçemizdir.

Yerel yönetimlerde parti veya ideoloji değil, hizmet odaklı belediye başkanlığının önemlidir. "Bu koltukların bir sorumluluğu ve vebali var",

 "Siyaset bir kamu işidir. Bir belediye başkanı göreve geldikten sonra yaşadığı her dakika itibariyle başkanlığını yaptığı şehrin, mahallelerin ve vatandaşlarıyla alakalı her şeyden sorumludur. Vatandaşlarımızın yürüdüğü ve seyahat ettiği yollar, şehirlerimizin temiz havası, günlük içtiğimiz suyun kalitesi, çocuklarımızın oynadığı parklar, kamusal alanlarımızın güvenliği, temizliği... Hepsi belediye başkanının çalışmasına bağlıdır.

Değerler ve Etnik Kimlikler Üzerinden Siyaset Yapmayacağım

Bu bakımdan belediye başkanlığı görevi, bir partiye veya ideolojiye sırtını dayayarak değil; hak edenin, şehrine hizmette ve vatandaşlarına daha yaşanabilir refah bir hayat sunacak çalışmalarla, projelerle başkanlığı hak edenin gelmesi gereken bir görevdir. Çünkü bu görevin bir sorumluluğu, ağırlığı ve vebali var." DEVA Partisi'nin şeffaf, hesap sorulabilir ve hizmet odaklı bir anlayışla Dalaman’da belediyeciliğine talibim.

 

Dalaman Hem Tarım, Hem de Turizm şehridir. Buna rağmen Turizmden pay alamamakta, narenciyeler dalında kalmaktadır.

Dalaman Belediyesi olarak seçildiğimizde, çiftçilerimizin sorunlarını çözmeye bir belediyenin sağlayacağı katkı neyse; çiftçilerimizin emeğine, üretiminin alın terine bu katkıyı sağlamak için çalışmaya hazırız, Son yıllarda derinden hissettiğimiz ve hepimizi etkileyen ekonomik krizden dolayı Dalaman ilçemizde yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sayısı artmış durumda.

Bu krizin vurduğu sosyal yardıma muhtaç vatandaşlarımıza belediye olarak sahip çıkacağız. İş hayatına katılım ve girişimcilik alanlarında daha güçlü bir şekilde yer edinmeleri için, kuracağımız kooperatiflerle kadınlarımızı destekleyeceğiz. Emeklilerimiz sosyal hayata katılamamakta aybaşını getiremediğinden, emekliliğin tadını çıkarmak yerine evlerinde hapis olmuşlardır. Bundan dolayı sosyal tesislerimizde fiyat politikası belirleyeceğiz, Dalaman’ın tüm yerlerine toplu taşıma getireceğiz. Tabi ki gençlerimiz için de projelerimiz var. Dünya'da giderek gelişen teknolojik eğitimlerle gençlerimizi buluşturarak, yapay zekâ ve yazılım gibi alanlarda kariyer ve mesleki açıdan Dünya ile uyumlu kılacak şekilde gençlerimizin eğitim almasını sağlayacağız.

Şeffaf, hesap verebilir, adaletli, kaynaklarını vatandaşları için adil bir biçimde kullanan belediyelerle projelerinizin hayata geçirilmesi mümkündür. İşte bizde bu temel anlayış üzerine inşa edeceğimiz DEVA Belediyeciliğiyle tasarladığımız projelerimizle Dalaman'a DEVA olmak için göreve talibim.

 

AdminAdmin