ORTACA
Giriş Tarihi : 16-01-2024 20:30

‘AIRBNB YASASI’ TOPLANTISINA ORTACA’DA YOĞUN İLGİ

‘AIRBNB YASASI’ TOPLANTISINA ORTACA’DA YOĞUN İLGİ

 

 

Datça, Menteşe ve Ortaca’da, Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yüksek katılımın olduğu Ortaca’da ikinci bir oturum oluşturuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan konutların turizm amaçlı kiralanması faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin yönetmelik 28 Aralık 2023 tarihi itibariyle Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girmişti.  Konuya ilişkin üyeleri bilgilendirmek ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçebilmek amacıyla, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO),  Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde toplantılar organize etti. İlki Datça’da ikincisi Menteşe’de düzenlenen toplantıların sonuncusu 16 Ocak Salı günü MUTSO Ortaca Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman’da faaliyet gösteren üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı iki oturumda gerçekleştirildi. Biri 10.30 biri 12.00’de olmak üzere gerçekleştirilen iki toplantıda, Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, ‘Airbnb Yasası’ olarak bilinen ‘Konutların Turizm Amaçlı Olarak Kiralanması Kanunu’ kapsamında villa turizmi ve konutların tek seferde 100 gün veya 100 günden daha kısa süreyle turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin usul ve esasların belirlendiği yönetmelik konusunda bilgilendirmede bulundular. 

Toplantı öncesinde konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, toplantının amacı hakkında bilgi vermesinin ardından, üyelere sektörlere yönelik eğitim ve toplantı taleplerini Odaya iletmeleri, bu konuda reaksiyon almaya hassasiyet gösterecekleri konusunda çağrıda bulundu.

AdminAdmin