SİYASET
Giriş Tarihi : 30-11-2023 16:53

Sağır Başkanlıktan İstifa Etti

Sağır Başkanlıktan İstifa Etti

Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Belediye Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.


İstifasını Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın önünde yoğun bir katılımla duyuran Başkan Sağır, ilçeye oda kazandırdıklarını ve kendi imkanlarıyla bu günlere getirdiklerini söyledi. Özellikle kadın esnaflarının sürekli yanında olduğuna değinen Sağır, kendisini desteklemek için gelen kalabalık grubun tebriklerini tek tek kabul etti. 

İstifasının ardından bir takım açıklamalarda bulunan Sağır, odanın kuruluşundan bugüne kadar olan süreci de anlattı.
Harun Sağır, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2013 yılında ticaret bakanlığına müracaat etmemiz ile Odamızın kuruluşu için çoban ateşini yaktık. Zorlu bir çalışma ve istişare süreci sonunda 2014 yılının mart ayında kurucular kurulu ve esnaflarımız ile birlikte kuruluşumuzu gerçekleştirdik.Kiralamış olduğumuz binada kendi ofisimden getirdiğim masa ve sandalye ile hizmete başladık.

Çok kısa süre içerisinde KOSGEB kursları düzenleyerek esnaflarımızın devletten işyeri açarak destek almalarını sağladık. Bir taraftan da kurumsal olarak hizmetlerimizi aksatmadan yapılanmamızı tamamlayarak Seydikemer İlçesinde Güney Ege Kalkınma Ajansından ilk proje desteği alan kurum olduk. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almak üzere çalışmalarımızı tamamlayıp Türkiye’de ilk defa ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgeli oda olduk. Odamızın önünde gururla bayrağını dalgalandırıyoruz.2018 yılında esnaflarımızın teveccühü ile tekrar göreve seçilir seçilmez odamıza 611 M2 arsa kazandırdık.
2016 yılında odamıza kazandırdığımız hizmet aracımızı satarak hizmet ve eğitim binamızın inşaatına başladık.Toplamda 500 M2 inşaat alanına sahip binamız şu anda bitme aşamasına gelmiş durumda. Muğla ile Bodrumda, Tarihi Kültürel ve Doğal Zenginlikleriyle Seydikemer adlı ilçemizi tanıtan sergiler düzenledik. Sizlerden aldığımız yetkinin gücü kadar sorumluluğumuzun da bilincinde olarak bölgemiz için kaliteli bir meslek kuruluşu ve önemli bir sivil toplum kuruluşu olmayı başardık. Seydikemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca Ankara ve Muğla başta olmak üzere İlçemizdeki tüm resmi kurum ve kuruluşlarla en hızlı biçimde çözme gayreti içinde olduk. Esnaflarımızın iyi gününde ve kötü gününde hep yanlarında olmaya çalıştık. 7 yıl boyunca hiç aksatmadan tüm bayan esnaflarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tek tek ziyaret ederek kutladığım tüm bayan esnaflarıma bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Dolu dolu tatlı ve yoğun bir koşuşturma ile geçen bu süre içinde bizlere destek veren kamu kurum ve kuruluş yöneticilerine sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Şükrü Ayyıldız’a odamıza verdiği destekler için, yola birlikte çıktığım Kurucular Kuruluna, Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıma, Denetim Kurulundaki arkadaşlarıma vermiş oldukları emek ve destekleri için teşekkür ediyorum. Gücünü ve desteğini her zaman arkamda bulduğum beni bugünlere taşıyan vefakar Seydikemer esnafına şükranlarımı sunuyorum.
Birlikte yola çıktığım; Evet, bugüne kadar aşk ve azimle hizmet vermeye çalıştığım odamızın başkanlığından Seydikemer Belediye Başkan Adayı olmak için ayrılıyorum. Bu ayrılık bir veda değil. İlçemize ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir başlangıçtır.”

AdminAdmin