ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 13-02-2024 10:43   Güncelleme : 13-02-2024 10:50

“KAFES-39” Operasyonlarında 7 suç örgütü çökertildi

“KAFES-39” Operasyonlarında 7 suç örgütü çökertildi

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre; Yedi büyük ilde gerçekleştirilen “KAFES-39” operasyonlarında yedi suç örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda; İstanbul’da Budaklar Organize Suç örgütü, Antalya’da Soner Tayyar, Kocaeli’de Uğur Özgen, Samsun’da Sadi Yıldırım, Bilecik’te Melik Korkut, Kars’ta Mürsel Özağdaş, Konya’da Bülent Şimşek’in ele başı oldukları toplam 7 organize suç örgütü çökertildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu Organize Suç Örgütü Üyesi 117 şüpheli yakalandı.

Suç listesi dudak uçuklattı

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar neticesinde; İstanbul, Antalya, Kocaeli, Samsun, Bilecik, Kars ve Konya İl Emniyet Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla, çeşitli suçlarla ilişkilendirilen organize suç örgütlerine yönelik önemli bir adım atıldı.

Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhuşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı gibi suçlarla ilişkilendirilen organize suç örgütlerine yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiği belirlendi.

Operasyonlar sonucunda; 30 adet ruhsatsız tabanca, 20 adet tüfek ile çok sayıda senet ve paraya el konuldu.

Bakan Yerlikaya’nın paylaşımında son olarak, ” Suç Örgütü Kurarak Halkımızın Huzurunu Bozanların Her An Enselerindeyiz. Onlara Göz Açtırmayacağız” ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin