YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 22-03-2024 21:49

Çayırlı, ‘’Şehri Yönetemeyenlere İsyan Ettiğim İçin Aday Oldum”

Çayırlı, ‘’Şehri Yönetemeyenlere İsyan Ettiğim İçin Aday Oldum”


İYİ Parti Milas Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı, seçim çalışmalarına Derince Mahallesi’nde devam ederken, neden aday olduğunu bu kez Derince sakinlerine anlattı. Çayırlı; “30 yıldır bu kenti bir adım ileriye taşıyamayan, hiçbir konuda vatandaşa rahat nefes aldıramayan, birçok ilden daha fazla nüfusu olan, dahası 40 ilden daha fazla vergi ödeyen bu şehri yönetemeyenlere isyan ettiğim için aday oldum” dedi. 
31 Mart’ta yapılacak seçimlerin bir yerel seçim olduğunu bir kez daha hatırlatarak söze başlayan İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce; “Hangi siyasi görüşten olursanız olun, ideolojiniz doğrultusunda genel seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursanız olun buna saygı gösteriyoruz. Ancak bu seçimde bir cumhurbaşkanı veya bir milletvekili seçmeyeceğiz. Önümüzdeki 5 yılda size en iyi şekilde hizmet etmesini istediğiniz bir belediye başkanı, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçeceğiz. Demem o ki, artık toplum olarak genel seçim ile yerel seçimin ayırımı yapmak zorundayız. Yerel seçimler için sandığa gittiğinizde adayın; projesine, liyakatına, vizyonuna, meclis üyesi adaylarına ve dürüstlüğüne bakarak oy kullanmanızı istiyoruz.
22 yıldır tek başına ülkeyi yöneten AKP, her genel seçimde seçmemiz için ithal adayları önümüze koydu. Keza yerel seçimler için de benzer bir tavır içinde. Bunun nedeni, seçim sonuçlarına bakıyor, nasıl olsa vatandaş her seçim döneminde partimize şu kadar oy veriyor. O halde biz kimi aday gösterirsek gösterelim vatandaş tepki göstermiyor diye düşünüyor. Ne yazık ki seçmenin bir kısmı da partizanca davranıyor oy veriyor. Bakın 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AKP, Mardinli birini bulup geldi ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi. Sayın Aydın Ayaydın’ın Muğla ile ilgili tek bağlantısı, Bodrum’da bir yazlığının olması…
Muğla’yı hiç tanımayan, sorunlarını bilmeyen, Muğlalıları tanımayan biri gelecek, Muğlalılar da onu belediye başkanı seçecekler. Yok öyle yağma! Bu, Muğlalıların aklı ile dalga geçmektir. 22 yıllık bir parti, milletvekili veya belediye başkanı olarak birini yetiştiremedi mi? Muğlalılar bu görevleri yapamayacak kadar beceriksiz mi? Bizim isyanımız buna…
Oysa İYİ Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Prof. Dr. Metin Ergun. Adayımız, doğma-büyüme Muğlalı… Milas’ın Kargıcak Mahallesi’nde doğmuş, büyümüş biri. 3 dönemdir Muğla Milletvekilliğini yapıyor. Hakkında en ufak bir şaibe duyulmadı. En küçük bir yanlışına rastlanmadı. Köyde doğmuş, büyümüş, köylüyü bilen, köylerin sıkıntılarını bilen bir aday. 1999 yılında MHP’den Milletvekili seçildiğinde 3 yıl koalisyon ortağı olan MHP’li milletvekili olarak Milas’ın, Muğla’nın hemen her noktasına karınca kararınca hizmet götürdü. Böyle bir isimle karşınıza çıktık.
Öte yandan son 35 yılın 30 yılında Milas’ı Cumhuriyet Halk Partili adaylar yönetti. Bir dönem Ali Doğan Serçek başkanlık yaptı. Ben, 1991 doğumluyum. Sayın Fevzi Topuz ilk başkan olduğunda dünyada yoktum. 13.5 yıl belediye başkanlığı yaptı, ardından da 5 yıl milletvekilliği. Yaşı 70’i geçmiş. Yıllarca başkanlık yaptı da Milas’a hangi hizmetleri, hangi eserleri bıraktı? Benim eserim diye sahip çıktığı eserlerin neredeyse tamamı Sayın Serçek’e ait diye yaptığım açıklamaya, birçok eseri kendisini tamamladığını belirten bir açıklama ile cevap verdi. Ben Sayın Topuz’a o eserleri siz tamamlamadınız, açılış kurdelalarını siz kesmediniz demedim. Sıfırdan başlayarak hangi projeleri tamamladınız ve hizmete sundunuz diye sordum. Bugün de aynı fikirdeyim. Dönemin Belediye Başkanı Sayın Ali Doğan Serçek hayatta. İsteyen gidip kendisine sorabilir. 
Bugün de diyorum ki, 13.5 yılda yapamadıklarını 5 yılda mı yapacaksın?
Ne genel iktidarın, ne de yerelde iktidar olanların geçim sıkıntısıyla boğuşan vatandaş umurunda değil. Üretmekten vazgeçen çiftçi umurunda değil. Emekli, asgari ücretli umurunda değil. Besleyemediği için süt veren hayvanını kesime gönderen hayvan yetiştirici umurunda değil.
2002’den bu yana ülkeyi yöneten iktidarın Milas Belediye Başkan Adayı’na bakıyorsunuz, daha önce 3 defa aday olmuş ama Milas halkı yetki vermemiş. Şimdi neden versin? Çevre yolunu 22 yıldır yapmadınız da seçilirseniz mi yapacaksınız? Modern bir otogar yapacağını söylüyor. Büyükşehir Yasası ile birlikte otogarlar artık büyükşehir belediyelerin uhdesinde. Yetkin olmadığı bir projeyi nasıl yapacaksın?
Üst geçitler, alt geçitler sözü veriyorlar. Karayollarının yetkisinde olan bir işi Milas Belediyesi olarak sen nasıl yapacaksın?
Aday adayı bile olmayan birini aday gösterdiler. Bu onların bileceği bir iş ancak 3 defa aday olan birini liyakatsiz gören Milas halkı, bugün neden yetki versin?
Milaslı artık her seçim döneminde karşısına çıkan bu isimlerden ne zaman kurtulacak? Hani gençler sizin için öneliydi? O zaman çekilin kenara gençler ortaya çıksın.
Bakın adayımız Sayın Mehmet Çayırlı, genç ve dinamik olmasının yanında dürüst kişiliğiyle tanınıyor. Keza meclis üyesi adaylarımız da öyle. Bu nedenle size hizmet edecek bir adayı ve meclisini işbaşına getirin diyoruz” diyerek bir defaya mahsus Derince Mahalle sakinlerinden adayları için oy istedi.
İlçe Başkanı İnce, belediye meclis üyelerinin tanıttıktan sonra sözü, partinin Belediye Başkan Adayı Mehmet Çayırlı’ya bıraktı.
ÇAYIRLI; “HİZMETSİZLİĞE İSYAN ETTİĞİM İÇİN ADAY OLDUM”
Başkan Adayı Çayırlı konuşmasına, Derincelilerin Mübarek Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:
“Ben bir hesap uzmanıyım. Burada da gençler var. Onlar da en az benim kadar hesap-kitap biliyor. Karşımızda, insanın dudaklarını uçuklatacak bütçelerle yarışan adaylar var. Bugün harcadıkları parayı aralıksız 10 yıl belediye başkanlığı yapsalar, yemeden-içmeden biriktirseler ancak karşılarlar. O vakit kazanmak için bu hırs niye? Acaba işin içinde başka şeyler mi var diye insan düşünür. Dolayısıyla kararı size bırakıyorum.
Biz buraya yetki vermeniz halinde, önümüzdeki 5 yılda hep birlikte neleri başarabiliriz, kaynaklarını savuran değil, üreten, kazanan ve kazandıran bir belediye nasıl olur onu anlatmaya geldik.
Seçim çalışmalarının başladığı 1 Ocak’tan itibaren meydanlardayız. Gösterişten uzak, vatandaşımıza kendimizi ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Milaslıların bir değişim istediğini biliyoruz. Eminim siz de istiyorsunuz. Bugün sizlerin taleplerinin büyük bir çoğunluğunu karşılamak için öyle büyük bütçelere gerek yok. Akıllı ve iş bilen bir yönetim 5 yılda sizlerin taleplerini harfiyen yerine getirir. Muhalif belediyelere hizmet ettirmiyorlar sözü de koca bir yalan! Bakın Eskişehir’e, Aydın’a, Çanakkale’ye veya diğer muhalif belediyelerin yönettiği il veya ilçelere… Bugün doğunun en ücra köşesinden bile daha gerideyiz. 30 yıldır bu ilçeyi geleceğe hazırlayacak projeleri uygulayamadılar. Günlerini gün edip, 5 yıl koltuklarında oturdular. Nasılsa vatandaş bizi yine seçecek dediler, yan gelip yattılar. Ancak devir değişti. Şimdi artık gençler geçmişten daha bilinçli. Ellerindeki cep telefonlarıyla tüm dünyayı takip ediyorlar. Yaşıtları Avrupalı gençleri görüyor, bizim neyimiz eksik diyorlar.
Ben de diyorum ki; Eskişehirlilerin, Aydınlıların aldığı hizmetleri biz neden alamıyoruz? Biz vergi vermiyor muyuz?
Mahalle muhtarımız burada… En küçük bir iş için Milas Belediyesi’ne geliyor, talebini iletiyor ancak günlerce, haftalar, aylarca cevap bekliyor. Eğer yetki verirseniz, Belediye bütçesinden muhtarlıklara, nüfusuna göre her ay belli bir bütçe vereceğiz. Bununla birlikte o mahallede yaşaması kaydıyla bir de personel istihdam edecek, maaşını, vergisini de biz ödeyeceğiz. Muhtarlar sadece büyük projeler için belediyeye gelecekler.
Sizden sadece bir kez 5 yıllığına yetki istiyorum. Eğer sözümü tutmazsam emin olun bir daha aday olarak karşınıza çıkmayacağım” diyerek, kazanması durumunda önümüzdeki 5 yılda uygulayacağı projelerini tanıttı.

AdminAdmin