MENTEŞE
Giriş Tarihi : 17-05-2023 11:38   Güncelleme : 17-05-2023 12:20

Menteşe Devlet Hastanesinde ilk kez SSVD gerçekleştirildi

Menteşe Devlet Hastanesinde ilk kez Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum (SSVD) gerçekleştirildi.

Menteşe Devlet Hastanesinde ilk kez SSVD gerçekleştirildi

Hastanede Op. Dr. Gonca Ballı tarafından F. Ö. isimli gebeye SSVD uygulanarak ikinci bebeğini sağlıkla kucağına alması sağlandı.

Bebeklerini sağlıkla kucaklarına alan çift, “Doktorumuzun bilgilendirmesi, desteklemesi, yakından takip etmesi bizleri cesaretlendirmiş olup normal doğum ile ikinci bebeğimize kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktayız.” sözleri ile duygularını paylaştı.

Hastane idari ekibi, anne ve bebeği odalarında ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hastaneden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sezaryen, bebeğin abdominal olarak uterus kavitesinden doğurtulması işlemine verilen addır. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün bildirdiği ve olması gereken ortalama sezaryen doğum oranı yüzde 53.1 olarak gerçekleşmiş olup, Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran yüzde 28 civarındadır. Sezaryen doğum anne ve fetüs için birçok komplikasyon içermesine rağmen son yıllarda isteğe bağlı olarak sezaryen oranlarının yüksek olduğu bilinmektedir. Uluslararası Jinekoloji ve Obstetrik Federasyonu (FİGO) sezaryenin isteğe bağlı olarak değil tıbbi nedenlerle yapılması gerektiğini belirtmektedir. Tıbbi nedenler dışında sezaryenlerin anne ve bebek sağlığına getirdiği ağır yükler göz önüne alındığında, endikasyon dışı sezaryenlerden kaçınılması zorunluluk arz etmektedir. Sezaryen doğum anne ve fetüsün sağlığının tehlikede olduğu durumlarda tercih edilmelidir. Sağlık Bakanlığımız, anne sağlığını korumak amacıyla ülke genelinde kamu ve özel sağlık kuruluşlarında doğum eylemi ve sonuçlarının izlenmesi çalışmaları yapmaktadır. 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan Doğum ve Sezaryen Eylemi Yönetim Rehberinde SSVD (Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum) ile ilgili standartlar belirlenmiştir. Bu bilgiler ışığında sezaryen geçmişi olan hastalara tüm yararlar ve riskler hakkında yeterli bilgi verilerek vajinal doğum önerilebilmektedir."

AdminAdmin