SİYASET
Giriş Tarihi : 06-07-2023 11:28

METİN ERGUN’A AKŞENER GOLÜ

METİN ERGUN’A AKŞENER GOLÜ

METİN ERGUN’A AKŞENER GOLÜ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gözdesi ve  teşkilatlardan  sorumlu genel başkan yardımcısı Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, İYİ Parti’nin 21 kişilik Genel İdare Kuruluna alınmadı. Ergun ile Akşener’in arasına kara kediler mi girdi?

İYİ Parti, geçtiğimiz günlerde yaptığı 3. Olağan Kurultayı’nın ardından 21 kişiden oluşan Genel İdare Kurulu listesini açıklandı. Çok konuşulan listede, Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen ve Milliyetçi Hareket Partisinden bu yana yakınlıklarıyla da hafızalarda yer alan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun’un listede yer almaması Muğla’nın  siyaset arenasına bomba gibi düştü. Akşener ile Ergun’un  arasında da anlaşmazlıklar olduğu ve bu nedenle genel idare kurulunda yer bulamadığı konuşuluyor. Merak edilen sorular ise; Ergun’un mu  Akşener ile ilgili sorunu olduğu, ya da Akşener’in mi Ergun  ile anlaşamadığı konusu! Sorunun cevabı ne olursa olsun, Ergun’un  İYİ Parti’nin kalbinde yer bulamaması parti içinde güç kaybettiğini, ya da dışlandığını akıllara getiriyor.
MHP’de  siyasi hayatına başladıktan sonra yıllarca siyasetten uzak duran ve İYİ Parti’de yeniden siyasete giren Metin Ergun’un 21 kişilik Genel İdare Kurulu Listede yer alamama sebepleri arasında 14 Mayıs tarihinde gerçeklesen seçimlerde  Muğla’da beklenenin çok altında oy alınması da siyaset arenalarında konuşulan iddialar arasında yer alıyor.

AdminAdmin