SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 26-09-2023 14:07

BAŞKAN AKDENİZLİ, MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN AKDENİZLİ, MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA KATILDI

BAŞKAN AKDENİZLİ, MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMINA KATILDI

SEYDİKEMER’DE MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Müftülüğünce düzenlenen Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğum günü olması dolayısıyla Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından, Seydikemer Kapalı Spor Salonunda “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Programa Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan, ilçe protokolü, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Mevlid-i Nebi Haftası Sinevizyon Gösterisi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Seydikemer İlçe Müftüsü Orhan Turan yaptı. Turan; “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın her yıl Mevlid-i Nebi Programı olarak düzenlediği bu haftayı bu sene ilk defa Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası olarak kutluyoruz” dedi.

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli de programda bir konuşma yaparak Mevlid Kandilini kutladı. Başkan Akdenizli; “Sevgili Peygamberimiz, insanlar içinden seçilmiş, insanlara karşı çok şefkatli ve merhametli bir peygamberdir. Peygamberimizin ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir. Onun bize öğrettiği İslami prensipleri, hayatımızda uygulayarak, dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum. Seydikemer İlçe Müftülüğüne, düzenlemiş olduğu bu program için teşekkür ediyorum. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Tüm insanlığın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'i anlamaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, bir büyük insanı anmak ve anlamaya çalışmak. Aslına bakarsanız onu anmanın yolu, onu anlamaktan ve yürüdüğü yoldan yürümekten, yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor. Bundan 1391 yıl önce modern hukukun yeni kavuştuğu evrensel ilke ve yasakları veda hutbesinde ümmetine vasiyet etmiştir. İnsanlığın hiç olmadığı kadar O kutlu elçinin getirdiği mesajı anlamaya ve yaşamaya ihtiyacı vardır. Onun reçetesi emsalsizdir, zamansızdır, aşımsızdır.”

Konuşmaların ardından Fethiye İlçe Müftüsü Kamil Oktay, günün önem ve anlamına yönelik “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı konuşmasını yaptı. Daha sonra Mevlid ve İlahi dinletisi, şiir okuma, 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerin gösterisi düzenlendi. Program çiçek ve hediye takdiminin ardından sona erdi.


 


 


 


 


 

 

AdminAdmin