MUĞLA
Giriş Tarihi : 10-04-2024 22:49

Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu


Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) birliğiyle, ülke genelinde 12'ncisi düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'nın il birincileri ödüllendirildi.    
Öğrencilerin bağımlılık konusunda duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'nın Muğla il birincileri belli oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol doğrultusunda düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması ödül töreni, İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Yeşilay Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür ve yönetim kurulunun katılımlarıyla gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan ödül töreninde il birinci öğrencilere, öğretmenleri, okul idarecileri ve velileri eşlik etti.
Ödül töreninde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Yeşilay ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğinde bu yıl ülke genelinde 12'ncisi düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'nın öğrencilerde farkındalık oluşturduğunu belirtti. İl Müdürümüz Emre Çay "Bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan sağlıklı, mutlu bireylerle bir toplum ayakta kalır, gelişir, güçlenir. İşte bu noktada Yeşilay Cemiyetinin ve bu tarz paydaşların varlığı çok kıymetli. Yeşilay ülke genelinde yürüttüğü değerli faaliyetlerle, sağlıklı ve bağımlılıktan uzak nesillerin yetişmesine önemli katkılar sağlıyor. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması da bu çalışmalardan sadece biri. Çocuk ve gençlerimizde bağımlılık konusunda farkındalık oluşması ve yeteneklerini ortaya koymaları amacıyla düzenlenen bu yarışmada, öğrencilerimiz çok başarılı çalışmalar sergilediler. Emek veren, dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onları destekleyen tüm öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve her daim yanlarında olan velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Yeşilay Muğla Şube Başkanı Abdullah Şenol Şengür, Yeşilay Cemiyeti hakkında bilgi verdi. Yeşilay'ın kuruluşundan günümüze kadar üstlendiği misyondan ve faaliyetlerinden bahseden Şube Başkanı Şengür, alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerine karşı farkındalık oluşturduklarını belirtti.
Eserlerin sunumunun ardından edebi ve görsel kategorisinde yarışmaya katılarak ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim düzeyinde il birinciliği elde eden ve Türkiye finaline gitmeye hak kazanan öğrencilere, Yeşilay tarafından 5000 TL hediye çeki ve katılım belgesi takdim edildi.  
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda edebi eser kategorisinde il birincisi olan öğrenciler:
İlkokullar arası şiir yarışması il birincisi: Mira Pekserbes / Dalaman Şerefler İlkokulu  
Ortaokullar arası öykü yarışması il birincisi: Zeynep Asya Erol / Özel Türk Koleji Marmaris Ortaokulu
Liseler arası kompozisyon il birincisi: Yazel Neris Kocaman / Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması'nda görsel eser (resim) kategorisinde il birincisi olan öğrenciler:
İlkokullar arası il birincisi: Maya Türköz / Özel Türk Koleji Marmaris İlkokulu
Ortaokullar arası il birincisi: Olesya Girinci/ Özel Türk Koleji Marmaris Ortaokulu
Liseler arası il birincisi: Bora Ceylan/ Muğla Güzel Sanatlar Lisesi

AdminAdmin