SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 26-07-2023 15:54

SEYDİKEMER SEKİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

SEYDİKEMER SEKİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

SEYDİKEMER SEKİ YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

SEKİ ZÜMRÜT ÇAYIRI GÜREŞSEVERLER İÇİN HAZIRLANIYOR

Seydikemer’de Kırkpınar'ın pehlivanlarının da boy göstereceği 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri öncesi Seki Zümrüt Çayırı’nda hazırlıklar başladı.

Seydikemer Belediyesi tarafından bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri hazırlıkları Seki Zümrüt Çayırı’nda başladı. Bu yıl 3 gün sürecek organizasyon 25 Ağustos Cuma gününden itibaren ücretsiz halk konserleriyle başlıyor.

25 Ağustos Cuma günü saat 20.00’da Çiğdem Gül, 21.00’da da sevilen sanatçı Ahmet Şafak sahne alacak. 26 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’da Yağmur Taş, 21.00’da Rafet El Roman sahne alacak. Organizasyonun son günü 27 Ağustos’ta da Kırkpınar'ın pehlivanları güreşecek. 27 Ağustos Pazar günü çayıra çıkacak pehlivanlar için meydan, güreşseverler için ise tribünler hazırlanıyor. Seydikemer Belediyesi ekipleri, güreşlerin yapılacağı Seki Zümrüt Çayırı’nda çimleri biçip, temizlik yapıyor. Ekipler tribünlerdeki koltukları da tek tek yıkayıp seyirciler için hazır hale getiriyor. 

BAŞKAN AKDENİZLİ: “ATA KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

 Seydikemer Belediyesi olarak ata kültürüne sahip çıktıklarını belirten Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli; “Bu yıl 30’uncusunu düzenleyeceğimiz Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Halk Konseri hazırlıklarına başladık. Güreşler öncesi belediye ekiplerimiz sahada gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu yıl etkinliğimiz 3 gün sürecek. İlk iki gün ücretsiz halk konserlerimiz olacak. Heyecanın ve coşkunun yüksek olacağı güreşler öncesi sevilen sanatçılar Ahmet Şafak ve Rafet El Roman sahne alacak.  27 Ağustos Pazar günü pehlivanlar er meydanına çıkacak. Bu heyecana ortak olmak için tüm sporseverleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin