BODRUM
Giriş Tarihi : 25-07-2023 16:16

Kanber: “Bodrumluların aklı ile alay etmeyin”

Kanber: “Bodrumluların aklı ile alay etmeyin”

Kanber: “Bodrumluların aklı ile alay etmeyin”

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlarına “Bodrumluların aklı ile alay eden çılgın projelerinizi bir kenara bırakacak olursak, susuzluk, ‘yol’suzluk, çevre temizliği, arıtma ve çöp toplama gibi hayati hizmetleri vermeye ne zaman başlayacaksınız?” diye sordu.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum’da yaz nüfusu nedeniyle artan sorunlara bir muhatap bulunamamasını eleştirerek, sorumluluk ve yetkiyi birbirine paslayan Bodrum ve Muğla Büyükşehir Belediyelerine seslendi. “Bodrumluların aklı ile alay etmeyi bırakın” diyen Kanber, Bodrum’un çılgın projelere değil, hizmete ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak, yanıtı merakla beklenen sorular yöneltti.

İşte Kanber’in o açıklaması:
“NE ÇEKTİN BE BODRUM! YILLARDIR BİTMEYEN NE ÇOK ÇİLEN VARMIŞ!”
“Ne çektin be Bodrum! Yıllardır bitmeyen ne çok çilen varmış! Tozlu yollar, günlerdir su görmeyen mahalleler, kanalizasyon bekleyen milyon dolarlık yazlıklar, yüzlerce turistin gözleri önünde denize akan atık sular, kokudan girilmeyen sokaklar, biriken çöp dağları, bitmeyen inşaatlar, yapılan yolları bir hafta içinde bozan inşaat kamyonları…

“ALAMADIĞIMIZ HİZMETİN HESABINI KİMDEN SORACAĞIZ?”

Bugün geldiğimiz noktada görünen o ki; yetkisiz, etkisiz ve gereksiz bırakılan Bodrum Belediyesi vatandaşın tek bir sorununu bile çözmekten aciz duruma getirilmiştir. Gelen her vatandaş şikâyetine “Biz sorumlu değiliz” yanıtı veren Belediye, işin kolayını bulmuş vaziyette! Kaldı ki aynı mazeret, Bodrum’un Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın da dilinden düşmüyor. Gün geçmiyor ki şahsi sosyal medya hesaplarından “Ben değil, Büyükşehir sorumlu” yanıtı vermesin! Sabır taşı çatladı ve artık dilimize gelen o soruyu sorma zamanı geldi: Alamadığımız hizmetin hesabını kimden soracağız?

Belediye Başkanı, şehri emini olduğu ilçenin her problemine “Beni sorumlu tutmayın” derken, kendisine “Belediyenin Baş Danışmanı” denilen bir zat, çıktığı bir sosyal medya canlı yayınında Bodrum’a 150 bin kişilik festival alanı projesinin müjdesini veriyor! Biz bir şey mi kaçırdık? Bir şehrin, kasabanın seçilmiş belediye başkanı adına projeyi ‘danışman’ müjdeliyor! Bununla da kalmıyor, Başkan’ın şahsi hesaplarından Başkan adına vatandaşa ayar veriyor! Bununla da kalmıyor, başkan yardımcılarına patronluk taslıyor! Hızını alamayıp, sahte sosyal medya hesaplarından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e saldırıyor. Basın mensuplarına hakarete varan cümleler kurup, aşağılayabiliyor.

Bodrum’un siyaset dengelerini alt üst etmekle kalmıyor bir de “Bodrum benden sorulur” diyor! Makamı, eğitimi, statüsü, belediyedeki kadrosu belli olmayan bir şahıs Belediyenin dümenine geçmiş, başta Belediye yönetimi olmak üzere, herkes ilgiyle seyrediyor.

Biz Bodrum halkı olarak oyumuzu verdiğimiz kişiden hesap soramayacaksak, hizmet talep edemeyeceksek, her eleştirildiğimizde sosyal medya hesabından azar üstüne azar yiyeceksek neden sandığa gidiyoruz? O zaman Belediyeyi verelim danışmanlara, onlar yönetsin!”

Bodrumlu, 2019 yerel seçimlerinde oyunu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’a vermemiş miydi? Seçim meydanlarında, Sayın Osman Gürün ve Sayın Ahmet Aras halka “Hem Büyükşehir’de hem de Bodrum’da aynı partiden başkanınız olsun, hizmet ayağınıza gelsin” nutukları atmamış mıydı? Ne değişti? Köprünün altından hangi sular aktı? Bodrumlu vatandaşın yaptığı her şikâyete “Benim sorumluluğumda değil” diye yanıt veren Sayın Ahmet Aras, sonu bahar olan Mart ayındaki mitinglerinde “Size söz veriyorum, hiçbir zaman bu benim işim değil, şu kurumun işi demeyeceğim” dememiş miydi?

İlçe ve Büyükşehir belediyeleri, hizmeti birlikte üretmeyecek miydi? Bodrum’un sorunlarını ilmik ilmik çözmeyecek miydi! Ne oldu? Ne değişti?

Büyükşehir Belediyesi ayrı bir garabet… Her ne kadar Büyükşehir Belediye seçimlerimde ittifak olsak da bugüne kadar Bodrum için gerekli çalışmaları göremedik. Sayın Osman Gürün, Bodrum ilçe sınırlarında ve yetkisinde bulunan su,  arıtma, kanalizasyon ve yollarla ilgili her şikâyete sağır sultan! Sivrisinekle mücadeleyi bile kestiler. Su kaçaklarının  oranını bile bilemiyoruz. Su kaçakları Yarımadanın her yerinde müdahaleyi bekliyor. Personel mutsuz, personel umutsuz.

On yılı aşkın süredir yeni bir mezarlık açılmadığı için mahalle mezarlıkları dolmuş durumda. Sayın Gürün, siz mezarlık açamayan bir belediye başkanı olarak tarihe geçmek ister misiniz? Buradan soruyorum; Görev süreniz içerisinde Bodrum’a bir mezarlık açacak mısınız?

Kendisi bir cenaze ya da sempozyum dışında Bodrum’a en son ne zaman gelip de bir halk buluşması yaptı, soruyoruz kendisine! Bitez kavşağındaki ofisinize bir gün oturup da Bodrumluları ağırladınız mı Sayın Gürün? İlçe Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın “Benim değil, Büyükşehir’in yetkisinde” dediği herhangi bir konuda çözüm ürettiniz mi, bir büyüğü olarak kendisine yol yordam önerdiniz mi?

“İKİ BELEDİYENİN ÜZERİNDE MUTABIK KALAMADIĞI HER KONU, BODRUM HALKINA ZULÜM VE PERİŞANLIK OLARAK GERİ DÖNÜYOR “

Merkezi iktidarın Bodrum’u es geçmesine alıştık biz. Fakat aynı siyasi partiden bir Büyükşehir ve İlçe Başkanının arasındaki kayıkçı kavgasına tahammülümüz kalmadı. Biz bu filmi daha önce izlemiştik. Sonucunu da biliyoruz.  İki Belediyenin üzerinde mutabık kalamadığı her konu, Bodrum halkına zulüm ve perişanlık olarak geri dönüyor. Yaşanan koordinasyon eksikliğinin bedelini bir kez daha Bodrumlular ödüyor.

Belediye Başkanı Şehr-i Emin’dir. Başkanlığını emanet aldığı ilin ya da ilçenin en güvenilir insanıdır. Herkesin belediye başkanıdır, belediye imkânlarını halk için, halka hesap vererek, kılı kırk yararak harcamak zorundadır.

Şehr-i Emin hak gözetir. En çok da ilçesinin, halkının hakkını gözetir.

Şehrinin imarından turizmine, çöpünden çevresine, kırsalından kıyısına her köşesinden sorumlu kişidir.

“BODRUM İYİ GİTMİYOR. BİR ARAYA GELİP NEŞTER VURMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ”

Yaptığı her hizmeti, her işi önce kendi vicdanına sonra şehrine danışıp verir. Buradan son sözümüz şudur ki Bodrum iyi gitmiyor. Bir araya gelip Neşter vurmak için neyi bekliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin