YATAĞAN
Giriş Tarihi : 28-05-2023 16:15

Okullarda Yangın Farkındalık Eğitimi

Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından okullarda öğrencilere orman yangınları konusunda bilinçlendirme eğitimi verildi.

Okullarda Yangın Farkındalık Eğitimi

Geçtiğimiz günlerde Muğla Valiliğinde yapılan Orman Yangınları Koordinasyon toplantısında alınan kararlar kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Orman Yangınları Farkındalık Eğitimi Yönergesi" hazırlandı. Yönergeye göre Orman İşletme Müdürlükleri teknik elemanlarınca okullarda orman yangınları konusunda bilinçlendirme eğitimlerinin yapılması planlandı. Bu kapsamda Yatağan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan program çerçevesinde ilçeye bağlı kırsal mahalle ilkokullarında eğitim verildi.

Yatağan Gökpınar ve Bahçeyeka ilkokullarında gerçekleştirilen eğitime İşletme Müdürü Beril Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar da katıldı. İşletme Şefi Erol Sönmez tarafından öğrencilere orman yangınlarının ormanlarımıza verdiği zararlar ve orman yangınları durumunda neler yapılası konularında bilgiler verildi. Daha sonra okul bahçesinde öğrenciler arazöz ve ilk müdahale araçlarını yakından gördü ve inceledi. Arazöz ve ilk müdahale araçlarından su sıkan yangın işçilerini yakından takip ettiler. Program sonunda öğrencilere değişik hediyeler verildi.

AdminAdmin