GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-11-2023 21:42

Gönüllü gençlerden limon ve nar üreticilerine hasat desteği…

Gönüllü gençlerden limon ve nar üreticilerine hasat desteği…

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi ve Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllüleri, Ortaca ilçesi Sarıgerme Mahallesinde limon ve nar hasadına katıldı.

Gençlerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen gönüllülük faaliyetleri çerçevesinde, gençlik liderleriyle bir araya gelen gönüllü gençler, limon ve nar hasadı yapan üreticilere yardım etti.

Bahçelerde çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret eden gençler, onlarla ağaçlardan limon ve nar topladı. 

Gençlik lideri Mehmet Deveci, amaçlarının gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularını geliştirmek ve pazardan ya da marketten kolayca alabildikleri bir ürün için verilen çabayı yerinde görmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Bazı gençlerin ilk defa bu deneyimi yaşadığını vurgulayan Deveci, aynı zamanda gençlere coğrafi zenginliklerin çeşitliliğini tanıtmayı ve yardımlaşmayı aşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Sofraya gelen tarım ürünlerinin ne zor şartlar altında yetiştirildiğini ve hasat edildiğini yerinde gören gençler de limon ve nar toplamanın kendileri için güzel bir deneyim olduğunu ifade etti.

Mardin’den okul için Muğla’ya geldiğini belirten gönüllü öğrencilerden Samet Güldalı, ilk defa limon tarlasında limon toplama deneyimine sahip olduğunu söyledi.

Güldalı, böyle bir aktivite olmanın ve burada vatandaşlarla bir araya gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, kendilerine bu imkanı veren bakanlığa teşekkür etti.

Foto: mggenclik

AdminAdmin