MUĞLA
Giriş Tarihi : 21-12-2022 23:02

Gösteri parkında 2 yılda 5. yunus ölümü

Gösteri parkında 2 yılda 5. yunus ölümü

Gösteri parkında 2 yılda 5. yunus ölümü
Yunuslara Özgürlük Platformu, Marmaris'te bulunan bir gösteri gösteri merkezinde Jonas isimli bir yunusun öldüğünü duyurdu: Bu 1,5-2 yılda 5. ölüm. Kalan 2 yunus Antalya'ya gönderildi.
Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yunus gösteri merkezinde Jonas adlı tutsak bir yunusun öldüğü açıklandı. Yunuslara Özgürlük Platformu'nun (YÖP) paylaştığı habere göre bu, 1,5-2 yıllık süre zarfında tesiste gerçekleşen beşinci yunus ölümü oldu. Kalan iki yunusun ise Antalya’daki bir gösteri merkezine transfer edildiği aktarıldı.
Platformdan yapılan açıklamanın tamamı şöyle: 
Media On Taiji ekibi aracılığıyla, Jonas olduğu tahmin edilen hasta bir yunusun daha tesiste öldüğü ve Daisy ile Eva adlı kalan iki yunusun Antalya’daki bir yunus gösteri merkezine transfer edildiği bilgisine ulaştık.  Yaklaşık 1,5 – 2 yıl içinde tutsak edilen 5 yunusun hayatını kaybettiği Marmaris’teki hayvan hapishanesi, şu anda Antalya’da Dolphinland adlı yunus parkı ile birlikte Ukrayna’daki savaşı bahane ederek kamuoyu yaratmaya ve 5199 sayılı kanunda yasak olmasına rağmen yurtdışından yunus ithal ederek hayvanların esareti üzerinden ticaretlerini sürdürmeye çalışıyor. 
2020’nin Temmuz ayında Marmaris Belediyesi, ruhsatla ilgili bir sorun sebebiyle yunus parkının satış ofisine ve gösteri merkezine kilit vurmuş, tesisi mühürlemişti. Ancak tesis daha sonra bilinmeyen bir nedenle tekrar açılmıştı.   
Geçtiğimiz yıllarda bölgede faaliyet gösteren Mahakder ve Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu üyeleri, iki kez ilçede “yunuslara özgürlük” eylemi yapmış, tesisin kapatılması için Muğla Barosu Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Hakları Komisyonu’nun desteğiyle Marmarislilerden imza toplamıştı.

AdminAdmin