FETHİYE
Giriş Tarihi : 19-07-2023 11:25

Fethiye’de 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye’de 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

Fethiye’de 15 Temmuz Anma Programı düzenlendi

  Fethiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 


  Etkinlikler ilk olarak Fethiye Merkez Camii’nde Şehitlerin ruhu için Mevlid-i Şerif, Hatim duası okunması ve lokma dağıtımı ile başladı.

 


   Anma programı Beşkaza Meydanında sergilenen 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi ile devam etti. Sergilenen fotoğraflar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 

 


  15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı Boğaziçi Restoran önünde başlayan yürüyüş ile devam etti. Anma yürüyüşüne Mehteran takımı da eşlik etti. Türk Bayrakları ile coşkulu şekilde devam eden yürüyüş Beşkaza Meydanı’nda son buldu.

 


  Beşkaza Meydanı’nda başlayan 15 Temmuz Anma programı saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Vaizi Muammer Gökmen’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra program Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’ın konuşmalarıyla devam etti.

 


  Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzete Karaman yaptığı konuşmada;           ‘’15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı hain bir darbe girişiminde bulunulmuştur.


  Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, ordumuzun sağduyulu vatanperver komutanları, askerimiz, polisimiz ve milletimizle bir bütün olarak hainlere karşı mertçe, dik durarak, tanklara karşı göğüslerini siper ederek, canları pahasına hain kalkışmayı engellemiş ve devlet-millet bütünleşmesiyle tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır.


  Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bugünde milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, milletçe tek vücut olarak canımız pahasına mücadele edip istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağız.


  Bu duygu ve düşüncelerle; birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileğiyle 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek, şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle, saygıdeğer ailelerini şükranla anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Fethiyeli  hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

 


  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı etkinlikleri çerçevesinde Fethiye’de Beşkaza Meydanı’nda toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla demokrasi nöbetini geç saatlere kadar sürdürdü. Anma programına Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Belediye Başkan Vekili Veli Pabuşçu, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, siyasi parti başkanları, daire amirleri, STK başkan ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 


Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Fethiye Kızılay Şubesi, AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı ile Fethiye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokma, kar şerbeti ve çeşitli ikramlar dağıtıldı.

 

AdminAdmin