MİLAS
Giriş Tarihi : 17-10-2023 16:41   Güncelleme : 18-10-2023 18:15

Gıda Denetimlerinde 3 İşletmeye İdari Yaptırım

Gıda Denetimlerinde 3 İşletmeye İdari Yaptırım

Gıda Denetimlerinde 3 İşletmeye İdari Yaptırım

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetimlerine devam ediyor.

Milas İlçe Tarım Müdürlüğü gıda denetim ekipleri bu hafta denetimlerini et ve et üretim, süt ve süt üretim ile yumurta ve yumurta üretim işletmelerine oldu.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen, gıda sağlığını ve güvenliğini korumayı amaçlayan, bu hafta ki denetimlerde et ve et üretim işletmeleri, süt ve süt üretim işletmeleri ile yumurta ve yumurta üretim işletmeleri titizlikle incelendi. Denetimler sonucunda toplamda 67 işletme denetlenirken, bazı işletmelerde eksiklikler tespit edildi. Bu eksikliklerin gıda güvenliği açısından önemli olduğu belirtilerek 3 işletmeye idari yaptırım uygulandı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda denetim ekipleri; gıda denetimlerini, tüketicilerin güvenilir ve sağlıklı gıdalara erişimini sağlama amacı taşırken işletmelerin de gıda güvenliği kurallarına uygun şekilde üretim yapmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Denetimler sırasında işletmelerin hijyen şartları, ürün saklama koşulları, üretim prosedürleri ve belgelendirme durumları titizlikle incelenir. Gıda güvenliği ile ilgili eksiklikler tespit edildiğinde, işletmelere uyarılar yapılır ve gerekli düzeltmelerin yapılması için süre tanınır. Ancak ciddi ihlaller durumunda idari yaptırımlar uygulanır denildi.

 

 

AdminAdmin