MİLAS
Giriş Tarihi : 04-08-2023 00:24

Felçli Kediye 3 Boyutlu Yazıcıyla Ortez Yapıldı

Milas ilçesinde sol arka ayağında yaşadığı felç nedeniyle yürüme güçlüğü çeken kedi için Milas Veteriner Fakültesi'nde 3 boyutlu yazıcıyla özel bir ortez hazırlandı.

Felçli Kediye 3 Boyutlu Yazıcıyla Ortez Yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veteriner Fakültesi bahçesinde bulunan kedinin, yeniden yürüyebilmesi için çalışma yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, felçli kedinin sol arka ayağında tespit edilen sinir hasarı için 3 boyutlu yazıcı ile özel bir ortez aparatı hazırladıklarını belirtti.

Bu ortez aparatının kedinin felçli bacağına takılmasıyla birlikte kedinin yeniden yürümeye başladığını ifade etti.

Prof. Dr. Yağcı, üç boyutlu yazıcı ile hayvanlara uygulanan ortez tedavisinin henüz çok yaygın olmadığını ancak fakültelerinde yapılan ortak çalışmalarla başarıyla uygulandığını vurguladı.

Uygulamada teknik donanım ve insan kaynakları bakımından tamamıyla kendi kendine yeten bir fakülte olduklarını ifade eden Yağcı, "Yaptığımız bu çalışmayla hastalarımıza güncel tedavi yöntemlerini sunmayı, fakültemiz öğrencilerinin de güncel tedavi yöntemleri hakkında deneyim ve bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz." diye konuştu.

​​​​​​​

AdminAdmin