MİLAS
Giriş Tarihi : 28-08-2023 10:25

Avcıoğlu Milas’ta Hakemlik Kursu Verdi

Türkiye Boks Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından açılan hakem adaylık kursu 25,26,27 Ağustos 2023 tarihinde Milas’ta gerçekleştirildi. Türkiye Boks Merkez Hakem Kurulu üyesi ve aynı zamanda baş hakem olan İbrahim Avcıoğlu, Ankara emniyetten emekli bir polis , Bu kursa katılım oldukça yoğun oldu. Muğla’dan 15, Denizli’den 7 , Antalya’dan 1 kursiyer katıldı.

Avcıoğlu Milas’ta Hakemlik Kursu Verdi

Üç günlük yoğun bir eğitim programına tabi tutulan hakem adaylarına, kurs hocası  İbrahim Avcıoğlu tarafından eğitim verildi. Avcıoğlu’nun deneyimi ve bilgi birikimi, adaylar için büyük bir avantaj oldu. Kursun sonunda, katılımcılar uygulama ve yazılı sınavla değerlendirildi.

Başarılı olan adaylar, Ankara’da Türkiye Boks Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeleri tarafından son bir değerlendirme sürecine tabi tutulacak. Bu değerlendirme sonucunda seçilen isimler, stajyer hakem olarak Muğla İl Boks Temsilciliği’ne bildirilecek.

Muğla boks il temsilcimiz Evren Arslan açıklamasında “Milas’ta düzenlenen Boks Aday hakemlik kursunun gerçekleşmesinde Türkiye Boks Federasyon başkanımız sn Eyüp Gözgeç’e , Muğla Gençlik ve Spor il müdürümüz sn Musa Kazım Açıkbaş’a , Muğla il spor şb. Müdürümüz Doğukan Doğan’a , Milas İlçe Spor Müdürümüz sn Tayfun Uslu’ya Muğla Boks Antrenörümüz Gökhan Konuk’a ,Mhp Milas ilçe başkanımız Cüneyt Akar bey efendiye  ve tüm kurs katılımcılarımıza çok teşekkür ederim. Katılan kursiyerlerimiz inşallah sınav sonuc değerlendirme sonucuna göre başarılı olurlar. Bölgemizde Boks’u aktif bir şekilde yapmaya çalışıyoruz bölgemizde boks hakemine ihtiyacımız vardı kursumuza katıldık inşallah kazanırlar ve maçlarda görev alarak en iyi şekilde Türk boksumuza hizmet ederler. “dedi.

İbrahim Avcıoğlu’nun Milas’ta hakemlik kursu vermesi, bölgenin spor hayatında önemli bir yer tutuyor. Geleceğin hakemlerinin bu kurs sayesinde önemli bir deneyim kazandığı görülüyor. Avcıoğlu’nun da bu kursa verdiği önem, Türkiye Boks Federasyonu’nun hakemlik mesleğine ne kadar değer verdiğini bir kez daha gösterdi.

AdminAdmin