MİLAS
Giriş Tarihi : 25-07-2023 22:28

Başkan Tokat’tan Elektrik ve Su Kesintilerine Yönelik Açıklama

Başkan Tokat’tan Elektrik ve Su Kesintilerine Yönelik Açıklama

Başkan Tokat’tan Elektrik ve Su Kesintilerine Yönelik Açıklama

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe genelinde yaşanan elektrik ve su kesintileri nedeniyle Milas Belediyesi’ne yöneltilen şikâyetleri yanıtladı. Elektrik ve su konusunda Milas Belediyesi’nin hiçbir yetkisinin olmadığını dile getiren Başkan Tokat,  “Cumhuriyet tarihinin en yüksek tüketimini yaşadık. Tüm kurumlarımızla sürekli irtibat içerisindeyiz. Takip ediyoruz.” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın 115. Yılı ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla Gazeteciler Cemiyeti(MGC) tarafından düzenlenen dayanışma kahvaltısına katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Tokat, son günlerde ilçe genelinde yaşanan elektrik ve su kesintilerine yönelik gelen eleştirilere yanıt verdi.

Elektrik ve su alanında Milas Belediyesi’nin hiçbir yetki ve sorumluluğu olmadığını dile getiren Başkan Tokat, “Son günlerde kasıtlı ya da kasıtsız bu konudaki tepkilerin kurumumuza ve şahsımıza yönlendirildiğini görüyoruz. Öncelikle bu bir elektrik ve su meselesi. Elektrik konusunda yetkili kurum ADM, su konusunda ise MUSKİ. Kesintilerin dönemsel ve değişik sebepleri var. Onların yerine geçerek bir açıklama yapmamız rol çalma niteliğinde ancak biz de bu hizmetlerin alıcısı olarak en az Milas halkı kadar sıkıntısını yaşıyoruz. Bu konuda gerekli girişimleri ve mücadelelerimizi yaptık. Gerekli olan noktalarda şahsen veya kurumsal olarak ya da sosyal medya veya basınla toplumu bilgilendirme ve uyarma noktasında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK TÜKETİMİ

Başkan Tokat, “Olayın asıl muhatabı Milas Belediyesi değildir. Bazı haksız nitelikteki eleştirilerde bizim ‘tuzumuzun kuru’ olduğu iddia ediliyor. Ben de apartmanımızın 4. katında elektrik ve su ihtiyacı ile karşı karşıya kalıyorum. Bir şeyleri iyi bilmemiz gerekiyor. Öncelikle bir elektrik sorunuyla karşı karşıyayız. Aydem ile yaptığım görüşmede, ‘cumhuriyet tarihinin en yüksek tüketimini’ yaşadığımız bilgisini edindim. Sadece Milas ve Bodrum’un enerji tüketimi, bütün Denizli il ve ilçelerinin tüketiminden daha fazla bir noktaya gelmiş durumda. Biz resmi nüfus kayıtlarına göre 155 bin nüfuslu görünen ama bunun neredeyse 4 katı nüfusu ağırlayan, bütün sistemini 155 bin nüfusa göre planlamış bir ilçe olarak çok büyük bir taleple karşı karşıyayız. Sistemi zorlayan, sistemi aşan bir taleple karşı karşıyayız. Aşırı tüketimden dolayı patlamalar, arızalar, kesintiler ve yeterli gelmemeler ile karşı karşıyayız.” ifadelerini kullandı.

Elektrik ve su konusunun birbirine bağlantılı bir sistem olduğunu dile getiren Başkan Tokat, “Elektrik kesilince su da kesiliyor. Dımdım’daki ana hatta yaşanan kesintide, elektrik firması tam olarak onarımın ne zaman yapılacağını belirtemedi. Elektrik kesintileri bazen çok uzun bazen de çok kısa sürüyor. Fakat 1 saatlik elektrik kesintisi nedeniyle vatandaş 4-5 saat suya ulaşamıyor. Çünkü sistem ve kuyular boşalmış oluyor. Sistemin işlevsel hale gelmesi, kuyuların dolması 4-5 saat sürüyor. Bu sefer de vatandaş, ‘elektrik geldi, su gelmedi’ diyor. Elektrik kesintisi çok kısa süreli bile olsa etkisi uzun sürüyor.” diye konuştu. 

Başkan Tokat, “Başta ADM yetkilileri olmak üzere su ve doğalgaz konusunda çalışma yapan tüm kurumlarımızla sürekli irtibat içerisindeyiz. Takip etmekteyiz. Öte yandan elektrik ve su kullanımı konusunda daha tutumlu ve kendimizi kısıtlayıcı olmak zorundayız. Biraz tutumlu olmanın faydalı olduğunu düşünüyorum. Sorunların çözümüne yönelik çaba gösteren tüm kurumlarımıza ve personeline teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

AdminAdmin