YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 24-03-2024 20:31

Alim Karaca Esenköy'den Seslendi

Alim Karaca Esenköy'den Seslendi

Alim Karaca Esenköy’den Seslendi 

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Esenköy mahallesinde vatandaşlarla biraraya geldi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Sadece bir hafta sonra yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Esenköy’de vatandaşlarla buluştu. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Karaca’ya Muğla eski milletvekillerinden Cumhur Yaka, Demokrat Parti Muğla eski İl Başkanı Erdal Eroğlu, Demokrat Parti Fethiye eski İlçe Başkanı Osman Kandönmez, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, CHP’li Meclis üyeleri ve üye adayları ile muhtarlarlar eşlik etti. 

Esenköy halk buluşmasında Alim Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Son günlerde ortaya atılan bazı iddialara açıklık getiren Karaca; “Son zamanlarda bazı adaylar seçim kampanyalarında çirkinlik yapmaya başladılar. İftiralara başladılar. Çirkin oyunlara gerek yok. Kendilerinin geride olduklarını görünce kirli siyaset yapıyorlar” dedi. 

Kendilerinin Geride Olduklarını Görünce Kirli Siyaset Yapıyorlar

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan adayı Behçet Saatcı’nın, “Cumhur İttifakı’nın adayı, CHP’ye destek vermek için çekilecek” iddialarına cevap veren Alim Karaca; “40 gündür kimseyi incitmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sadece bir hafta kaldı. Çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Son zamanlarda bazı adaylar çok sert ithamda bulunmaya başladılar. Bazı kişiler ise posterlerimizi, afişlerimizi yırtıyorlar. Çirkin oyunlara gerek yok. Kendilerinin geride olduklarını görünce kirli siyaset yapıyorlar” diye konuştu. 

Önceki Belediye’den Kalan 44 Milyon Borcu Ödedim

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışıp, Fethiye’ye hizmet getirdiklerini söyleyen Karaca; “Her gittiğimiz yerde bizlere olan desteği, sevgiyi görüyorsunuz. Hiçbir yerde başka mahallelerden insan taşımıyoruz. Gönüllü gelmek isteyen varsa kendisi gelir. Çünkü biz mazeret üretmeden, pandemi  var, ekonomik kriz var demeden en ücra köşeye kadar hizmet götürdük. Fethiye tarihinin en büyük yatırımlarına öncülük ettik. Herkesle uyumlu olup kavga etmezsen demek ki hizmet geliyormuş. 

Büyükşehir yasasından sonra “biz bu yasayla artık ancak müdür oluruz” diyen Behçet Saatcı yine aday oldu. Kendisi zamanında Büyükşehir ile uyumlu çalışmadı, Fethiye geri gitti. Sadece Şehit Fethi Bey parkını ilçemize kazandırdı. O park çok güzel, kendisine çok teşekkür ediyoruz ama geçenlerde Babataş’ına açtığımız parka “benim parkın zekatı olmaz” dedi. Kendi yaptığı park 18.5 milyona mal oldu. Ama o parkın 9,5 milyon borcunu biz ödedik. Önceki belediyeden kalan 44 milyon borcu da biz ödedik” ifadelerini kullandı. 

Ölüdeniz’e Hükümetin Yaptığı Yatırımdan Daha Çoğunu 2 Yılda Biz Yaptık

Cumhur İttifakı adayı Muhammet Kökten’e de seslene Alim Karaca, “Diğer aday arkadaşımız 5 yıl meclis üyesiydi. Kendisi “Fethiye Belediyesi 5 yıl uyudu” diyor. Sen 41 mahallemiz adına 1 tane teklif getirdin mi? 63 toplantı olmuş, sen 20 defa toplantıya bile gelmemişsin. Bu kardeşin senin yaşadığın Ölüdeniz’e 860 milyon yatırım yaptı. 22 yıldır iktidarsınız. Ölüdeniz’e devletin yaptığı yatırımdan daha çoğunu 2 yılda biz yaptık” dedi.
 
 
Algı Operasyonu Yapmak İsteyenler Var

Çatalarık Sosyal Tesislerinin, Behçet Saatcı’ya miting yapmak için verilmemesinin nedenini anlatan Alim Karaca, belediye tarafından 16 Ocak 2024 tarihinde, “08 Mart 2024 - 08 Nisan 2024 tarihleri arasında” başka bir kullanıma ya da kiraya verilmemesi hususunda karar alındığını hatırlattı.

Karaca, “Sayın Behçet Saatcı’nın birkaç gün önce Çatalarık Tesisleri ile ilgili bazı açıklamaları oldu. Olaydan bir gün önce Karagedik Sosyal Tesisleri’nde miting yaptı. Orayı verdik, hiçbir sorun çıkmadı. Çatalarık’ta her gün 1500 kişiye iftar veriyoruz. Sadece iftar organizasyonundan kaynaklanan bir durum yaşandı. Böyle olduğunu bilmelerine rağmen algı operasyonu yapmak isteyenler var. 

Belediye tesislerinin müsait olması halinde, bütün aday arkadaşlarımız diledikleri zaman kullanabilirler. İyi Parti önümüzdeki günler için Fethiye Kültür Merkezi’ni kullanmak istedi, hemen “hayhay” dedik ve salonu kendilerine tahsis ettik. İnsanlara algı operasyonu çekmeyin.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin