GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2024 15:02

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
AKDENİZLİ: “ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN MİRASI, BİZE GÜÇ VE KARARLILIK VERMEKTEDİR”
Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; “Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir” ifadelerini kullandı.
Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B.Önder Akdenizli, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelen, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109’uncu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Akdenizli mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bundan 109 yıl önce, Çanakkale Boğazı'nın sularında, vatan topraklarını korumak için düşmana karşı verilen destansı mücadele, milletimizin tarih sahnesindeki en onurlu anlarından biridir. Türk askerinin azmi, kahramanlığı ve fedakarlığı, tüm dünyaya örnek olmuş, bağımsızlık ve özgürlük için verilen mücadelenin ne kadar kutsal olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarbay olarak görev yaptığı Çanakkale Savaşlarında, 57. Alay’a söylediği “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözleri, Türk askerine güç vermiş ve gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürümüştür. Böylece kahraman Türk askeri tarihe altın harflerle geçen bir zafere imza atmıştır. 
Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir.  Çanakkale Zaferi, sadece bir zafer değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhunun en güzel örneğidir. Bu ruh, Türk milletinin her zaman var olmuş ve var olmaya devam edecektir. Kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan sevgisi ve fedakarlığı, bizlere bu toprakları özgürce yaşama fırsatı vermiştir. Onların mirası, bize güç ve kararlılık vermektedir. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatanı ilelebet korumak, bizden sonraki nesillere nasıl kazanıldığını anlatmak ve geleceğe sapasağlam devretmektir.
Bu kutlu gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, Çanakkale Şehitlerimizi ve canlarını, ruhlarını bu güzel toprağa adayan tüm isimsiz kahramanları şükranla ve rahmetle anıyorum.”

AdminAdmin