BODRUM
Giriş Tarihi : 15-10-2023 14:03

KÜLTÜR AŞ ÇALIŞANLARINA SENDİKA SÖZLEŞMESİ

KÜLTÜR AŞ ÇALIŞANLARINA SENDİKA SÖZLEŞMESİ

 

Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) ile Bodrum Belediyesi Kültür Sanat Eğitim Spor Sanayi ve Ticaret AŞ arasında yeri toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bodrum Belediyesi çalışanlarının sosyal ve ekonomik düzeylerini yükseltmek ve çağın gereklerine uygun şartlar oluşturmak amacıyla Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası ile Bodrum Belediyesi iştiraki Kültür Sanat Eğitim Spor Sanayi ve Ticaret AŞ arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bodrum Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşen imza törenine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Kocair, Kültür AŞ Genel Müdürü Ç. Zeynep Göztepe, Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Ender Akbay ile Sendika Genel Merkez Disiplin Kurulu Raportörü Cem Özer katıldı.

1.7.2023 tarihinden tüm hükümleri ile 31.12.2025 tarihine kadar 2,5 yıl süreli toplu iş sözleşmesi, Kültür AŞ bünyesinde çalışan tüm işçileri kapsıyor. Sözleşme sosyal yardım, çocuk yardımı gibi pek çok alt başlıkla detaylı olarak hazırlandı.

Sözleşme ile ilgili olarak fikirlerini paylaşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, işçiler için imzaladıkları bu sendika sözleşmelerini çok önemsediklerini belirterek sendikalı işçi çalıştırmanın gerekliliğini vurguladı. Çalışanların kendilerini sendika sözleşmeleriyle birlikte daha güvende hissettiklerinin altını çizen Başkan Aras, “Çalışanlarımızın haklarını korumak bizlerin birincil görevleri arasındadır. Bu nedenle her bir çalışanımızı sendika sözleşmelerine dahil ederek onların çalışma hayatını, sosyal haklarını garanti altına almış oluyoruz. Tüm Kültür AŞ çalışanlarına hayırlı olsun.” dedi. 

AdminAdmin