MUĞLA
Giriş Tarihi : 07-03-2023 14:01

Gazetecilerden Vali Tavlı’ya Ziyaret

Muğla Valisi  Orhan Tavlı olağan genel kurul sonucu yeniden başkanlığa  seçilen Cem Kaytan ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ile  bir araya geldi.

Gazetecilerden Vali Tavlı’ya Ziyaret

Vali Orhan Tavlı yeniden seçilen Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cem Kaytan’a ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olmasını dileyerek asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen deprem sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Depremin hemen ardından Muğla Valiliği ve AFAD koordinasyonunda ilk olarak arama kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirten Vali Orhan Tavlı devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini vurguladı. Tıbbi ve insani yardım malzemelerinin daha hızlı ulaştırılması için karayolunun yanında sivil ve askeri gemiler ile askeri uçakların da kullanıldığını söyledi.

Deprem bölgesine insani yardımların yanı sıra yaşam konteyneri ile tuvalet ve banyo konteynerlerinin de sevk edildiğini vurgulayan Vali Orhan Tavlı Depremin etkilediği illerden 45 Bine yakın vatandaşımızın Muğla’da misafir edildiğini söyledi.

Muğlalı hemşehrilerimizin yardım seferberliğini gönülden sahiplendiğini ve büyük bir dayanışma örneği sergilediğini, devletimizin de milletimizin de güçlü olduğunu belirten Vali Orhan Tavlı; birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaralarımızı saracak, bu zorlu günleri geride bırakarak daha güçlü şekilde ayağa kalkacağız” dedi.

Vatandaşlarımızın yardım seferberliğine internet aracılığıyla destek olabilmesi için AFAD yardım market sitesinin açıldığını belirten Vali Orhan Tavlı AFAD Yardım Market'te isteyenler afet bölgesindekilere bebek seti, gıda kolisi, kuru gıda kolisi, uyku tulumu, battaniye, hijyen kolisi, evcil veya sokak hayvanları için mama bağışlayabilecek, kira bağışı veya çadır için destekte bulunabilecekler” ifadelerini kullandı.

Evim Yuvan Olsun kampanyası hakkında da bilgi veren Vali Orhan Tavlı herkesi Evim Yuvan Olsun seferberliğine davet ederek “Kullanmadığınız bir eviniz varsa; ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olabilir ya da bu seferberlikte kira yardımı yaparak yer alabilirsiniz” dedi.

Vali Orhan Tavlı katkıda bulunan hayırsever ve kadirşinas Muğlalı hemşehrilerimiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, baromuza, odalarımıza ve borsamıza, iş insanlarımıza, esnaflarımıza, personelimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Muğla Valiliği 75. Yıl toplantı salonunda yapılan toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kaytan, Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Atılgan, Durmuş Genç, Kadir Tamer, Volkan Yıldız, Arzu Barışkaner, Sıdıka Kölemen ve Uğur Yurtsev katıldı.

AdminAdmin