YEREL SEÇİM
Giriş Tarihi : 22-03-2024 21:53   Güncelleme : 22-03-2024 22:02

KARACA: 5 SENEDE MECLİS’İN 63 OTURUMUNDAN 20’SİNE BİLE KATILMAYAN ADAY MI FETHİYE’Yİ YÖNETECEK

KARACA: 5 SENEDE MECLİS’İN 63 OTURUMUNDAN 20’SİNE BİLE KATILMAYAN ADAY MI FETHİYE’Yİ YÖNETECEK


Karaca’ya Nif Soğuğunda Sıcak Karşılama
Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime sayılı günler kala, halk buluşmaları kapsamında Nif’te vatandaşlarla biraraya geldi. Karaca, soğuk havaya rağmen Nif sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi.
Alim Karaca ayrıca konuşmasının bir kısmında “Belediye 5 yıldır yatıyor” diyen Ak Parti adayı Muhammet Kökten’e cevap verdi.
Bazı Akadaşlar Çok Germeye Başladılar
Bazı arkadaşlar ortamı çok germeye başladılar. Ben sizden rica ediyorum. Lütfen onlara kulak asmayın. Kimseye çamur atmadan, insan odaklı bir şekilde insanların gönüllerine girelim. Ayrıştırmayalım, partizanlık yapmayalım. Beni şu an kalabalıkta nasıl karşıladıysanız, bütün adayları da öyle karşılayın.
Seçime sayılı günler kala hiçbir parti adayımızla tartışma içine girmek istemem. Ama söylenenlere de cevap vermek zorundayım. Son günlerde diğer adayların söylemleri nedeniyle bana cevap hakkı doğdu.
Muhammet Kökten Belediye Meclisi’nin 63 Oturumundan 20’sinde Yok 
İktidar partisinin belediye başkan adayı Sayın Muhammet Kökten, son 5 yıldır Belediye Meclisi’ndeydi. Son konuşmalarından birinde çok talihsiz bir konuşma yapmış. “Fethiye Belediyesi 5 yıldır yatıyor” demiş. Ben de buradan sana sesleniyorum Muhammet Kökten kardeşim!
Belediye Meclisi 5 yıl boyunca 63 olağan oturumda toplanmış. Bu arkadaşımız 63 toplantının tam 20 tanesine hiç lütfedip gelmemiş. Geldiği oturumlarda ise Fethiye için 1 tane bile önerge vermemiş. 
Ölüdeniz’de, babanın ve senin turistik otellerin var. Benden daha iyi biliyorsun ki, hükümet 22 senedir Ölüdeniz’de bir çivi çakmamışken, biz sadece 5 senede Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 860 milyon TL’lik yatırım yaptık. Sizler evinizde otururken, biz 45-50 derece sıcakta Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için orada çalışan kardeşlerimizle birlikte mesai yaptık. 121 kilometrelik altyapı hat çektik. Bölgenin altyapısını üstyapısını bitirdik. Maalesef ki Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Biyolojik arıtma ve derin deşarj yapıldı. Onun açılışını da hep beraber yaptık, sen de ordaydın. 
O belediye kurulduğu günden bu yana devletin ve Ölüdeniz Belediyesi’nin yaptığı tüm yatırımları toplayın. Tarihteki bütün yatırımları karşılaştırın. Bizim son 5 yıldır yaptıklarımıza yaklaşamaz. Bizler hiç mazeret üretmeden çalıştık. 
Ben görev yaptığım her yerde çok başarılı bir belediye başkanlığı yaptım. Kumluova gibi küçük bir yerde 3 defa yılın belediye başkanı seçildim. Kumluova’da 2 tane okul yaptırmışım. Yeni yollar yapmışım. Kumluova tarihindeki en büyük festivalleri  biz yaptık. Kumluova’daki başarılarımız bizi Fethiye’ye kadar getirdi. 
Biz kimseyle kavga etmeyiz. Büyükşehir ile uyumun Fethiye’ye neler getirdiğini gördük. Benden önceki başkan Osman Gürün ile her gün kavga etti. Bakın Fethiye yıllarını kaybetti. Son 5 yılda Fethiye’ye çivi çakılamadı. Sadece güzel bir park yapıldı, teşekkür ederiz. Ama Şehit Fethi Bey parkı 18 milyon TL’ye mal oldu. O borcun 9.5 Milyon TL kısmını da ben ödedim. Hiç kimseyle polemiğe girmek istemiyorum. Ama birisi bir şeyler söylerse cevap vermek zorundayım.” dedi.
Son Günlerde Çirkin Bir Kampanya Yürütülüyor 
Karaca sözlerine devamla; “Dün yine bir aday Çatalarık’ta halk toplantısı yapmış. Ben de 5 tane mitingimi böyle sokakta yaptım. “Sosyal tesisi bize açmadı” diyorlar. Olayın aslını açıklayayım. Durumu nasıl çarpıttıklarını görün. 
Biz bu sosyal tesiste her gün 1500 vatandaşımız için iftar organizasyonu yapıyoruz. Her akşam orada 1500 kişi oruç açıyor. Ben dışarıda miting yapıyorsam, sen de dışarıda yapabilirsin. Ben üşüyorsam, sen de üşüyebilirsin. Olayları çarpıtıp insanların duygularıyla oynamayın.
Söylemeye gerek yok, sizler de görüyorsunuz, Sayın Behçet Saatcı 15 gündür inanılmaz çirkin bir kampanya yürütüyor. Ama biz kendisine yine de elimizi uzatıyoruz. Gül ile yaklaşıyoruz. Bütün açılışlarımıza Sayın Behçet Saatcı’yı da davet ediyoruz. Bir açılışımıza bile gelmedi. 
Kendisi zamanında 40 tane parsel sattı. Belediye İşhanını bile sattı. Bugün sizlerin rahatlıkla sohbet ettiği çay bahçelerini yandaşlarına, en yakınlarına peşkeş çekti. Ama biz geldik, bunları söke söke geri alıp halkımızın hizmetine sunduk.
Bunlar Bayat Politikalar
Ben Fethiye’nin seçilmiş belediye başkanıyım. Bana “uzun adam, uzun çocuk” diye hitap ediyormuş. Benim adım Alim Karaca. Bu gibi söylemler ona yaramaz. Bunlar bayat politikalar. Artık o eski Türkiye, o eski Fethiye yok.
31 Mart’ta seçime gidiyoruz. Biz savaşa gitmiyoruz. Yalnızca bir aday daha çok oy kazanıp, başarılı olacak. Onlar 31 Mart’tan korkuyor. Kirli kampanya yürütenlere 31 Mart’ta siz gereken cevabı vereceksiniz. Siz kararını zaten vermişsiniz. Burada kararsız bir kişi bile olduğunu düşünmüyorum. Sadece Nif değil, tüm Fethiye kararını vermiş. 
En Yakın Rakibimizle Aramızda 10bin Oy Fark Var
Şu ana kadar Fethiye’de 6 büyük anket yapıldı. Hepsinde de en yakın rakibimizle aramızda 10 - 11 bin oy farkı var. Çünkü neden?
Biz açtığımız 6 tane Halkevi’nde bugün bile 1 liraya çay veriyoruz. 45 TL’ye kahvaltı tabağı veriyoruz. Biz büyüklerimizi, emeklilerimizi düşünmek zorundayız. Ama bazıları bunlarla dalga geçmeye çalışıyorlar. 
Plajların hepsini özelleştirdiler. Muçev diye adı vakıf olan bir ticari şirket kurdular, oradan yandaşlarına sahilleri peşkeş çekiyorlar. Biz ne yaptık? İhalelere giriyoruz. Zarar etsek de bakın 3 tane plajın ihalesini aldık. Ücretsiz bir şekilde sizlerin hizmetine sunduk. 
Biz belediyenin 1 metrekare arazisini satmıyoruz. Rahmetli Özer Olgun döneminde uygulanan imardan, nazır imar planından belediyeye kalan yüzlerce parsel 2002 yılından bu yana yok. Niye? Satmışlar hep. Bizler sizlerin bir kuruşunu ziyan etmiyoruz, yerlerimizi birilerine peşkeş çekmiyoruz. 
Bu şehirde 1 milyon metrekare kilit parkı döşendi. 1 milyon 700 bin metreküp asfalt döküldü. Daha önceki yönetim şehre döşenen parkelerin paralarını vatandaştan aldı. Biz ne yaptık? Bir kuruş bile almadık. Bizden önceki yönetim cenaze hizmetlerinden para alıyordu. Her şeyden para alıyordu.  Ama biz vatandaşlarımızdan para talep edemeyiz. Sizlere ve zorda kalan bütün esnafımıza pandemi zamanında yardım eli uzattık. 
Biz seçime girerken, çok büyük bütçelerle giremiyoruz. Birileri milyonlar harcıyor. Çok şükür ki, Fethiye’de çok aklı selim bir seçmen kitlesi var. Parayla oyunu satmayan insanlar çok var. Şimdi diyeceksiniz bu özgüven nedir? Çünkü ben size güveniyorum. Sizlerin yüzünüze baktığımda sizi anlıyorum. Rüzgarımızın karşısında kimse duramayacak. 31 Mart’ta hepinizle Beşkaza Meydanında buluşmak üzere.” ifadelerini kullandı.
Nif’teki Oyumuzu Artırmak İstiyoruz
Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  ayrıca; “Belediye olarak Nif’ten tahsil ettiğimiz vergi 0 TL. Yani 1 TL bile almamışız buradan. Çünkü vergi muafiyeti olan bir yer. Ama Fethiye Belediyesi olarak Nif’e 36 milyon 858 bin TL’lik yatırım yapmışız. Daha önce burada istediğimiz kadar oy alamadık. Şimdi sizden önceki oyumuzun çok üzerinde bir oy ile bizi birinci çıkarmanızı istiyoruz. 
2019 yılından itibaren burada 5 yıl boyunca gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Önümüzdeki süreçte Nif’teki imar ve altyapı sorunlarını tamamen çözelim. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan en büyük yatırımları nasıl yaptıysak, ikinci dönemde de çok güzel projelerimiz olacak. Çok daha fazla yatırım yapacağız. Çünkü burası, insanı, doğası ve her şeyiyle çok güzel bir bölgemiz.
Muğla Büyükşehir Belediyesini yine CHP kazanıyor. CHP bütün anketlerde 15-20 puan önde görünüyor. Fethiye’yi de biz zaten kazanıyoruz. Hiç merak etmeyin. 31 Mart’ta hep beraber göreceğiz. Sadece 10 gün daha sabredin. Halkın iradesi dışında hiçbir şey yoktur.“ dedi.
Soğuk havaya aldırış etmeyen Nif sakinleri, konuşmalar sırasında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın konuşmasını sık sık tezahüratlarla kesti.

AdminAdmin