SEYDİKEMER
Giriş Tarihi : 23-11-2023 16:34

Başkan Akdenizli'den Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Akdenizli'den Öğretmenler Günü Mesajı


BAŞKAN AKDENİZLİ: “ÖĞRETMENLERİMİZ ÖNEMLİ BİR FEDAKARLIK ÖRNEĞİ GÖSTERMEKTEDİR”
Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 
Mesajında, öğretmenlerin bugünün çocuklarını, gençlerini yarınlara hazırladığını, gelecek nesillerin mimarı olduğunu vurgulayan Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini 24 Kasım 1928’de kabul ettiğini hatırlatarak bu özel gün 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını kaydetti.
Başkan Akdenizli mesajında şu ifadelere yer verdi; “Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, onları yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından itibaren, zor koşullara rağmen yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakarca yerine getiren öğretmenlerimiz bugün de bu kutsal görevi aynı inanç ve sevgiyle yerine getirmektedir. Ülkemizin bilimde, teknolojide, ekonomide, sanatta, kültürde çağdaş medeniyetler arasında yerini alması için öğretmenlerimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. 
Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmayı amaç edinmiş, Ülkemizin her köşesinde hizmetlerin en kutsalını yerine getiren öğretmenlerimiz, önemli bir fedakarlık örneği göstermektedir.  
Bu duygu ve düşüncelerle; bu mesleğin önemini her fırsatta ifade eden Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor; toplumumuzun gelişimi ve geleceği adına özveriyle çalışan değerli annem, sevgili eşim ve bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

AdminAdmin