KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 03-09-2022 17:24

YÖRÜKLER, 4 GELENEKSEL ÇAMLICA ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, 3 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Çamlıca Sonbahar Yörük Şöleni’ni 9 Eylül’de gerçekleştirecek.

YÖRÜKLER, 4 GELENEKSEL ÇAMLICA ŞÖLENİNE HAZIRLANIYOR

 

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği, 3 yıl önce başlattığı ve geleneksel hale getirdiği Çamlıca Sonbahar Yörük Şöleni’ni 9 Eylül’de gerçekleştirecek. Ramazan Kıvrak’ın sunumu yapacağı programda; İsmail Uzunoğlu, Mehmet Topçuoğlu, Zeki Yılmaz ve Arzu Kök’ün sahne alacağı şenlikler, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bölgedeki yörükleri bir araya getirecek.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Arkadaşlar, gidip Toros Dağlarına bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk'ü yenemez” diyerek övgüyle bahsettiği Yörükler, geçmişten günümüze yaşadıkları kültürü bir yandan yaşamaya devam ederken, diğer yandan da gelecek nesillere aktarma çabası içindeler.
Kimi zaman Yörük Göçü etkinliği, kimi zaman derneğe ait Yörük Çadırı’nda çeşitli etkinliklerle Yörük kültürünü yaşamaya ve yaşatmaya çalışan Milas Yörük Obaları Kültür Derneği yöneticileri, 3 yıl başlattıkları ve geleneksel hale getirdikleri Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği’nin bu sene 4’ncüsü için kolları sıvadı.
Milas Yörük Obaları Kültür Derneği ve Çamlıca Mahalle Muhtarı Süleyman Öz öncülüğünde 9 Eylül 2022 Cuma günü gerçekleşecek etkinlikle ilgili açıklama yapan Dernek Başkanı Erkan Turgut; “Uzun yıllar bu kültürü yaşayan ve yaşatmaya çalışanlar olarak her yaptığımız etkinlikle toplumla biraz daha birbirimize yakınlaşıyor, bu kültürün güzelliklerini her geçen gün daha fazla kitle bir ile paylaşıyoruz. Öncelikle bu yaşam tarzının bir kültür olduğunu topluma aktarmak, özellikle genç kuşakların bu kültürü tanımaları için çalışıyoruz.
Eylül’de 4’ncüsünü gerçekleştireceğimiz Çamlıca Sonbahar Yörük Şenliği de bu amaca hizmet edecek, kültürü yaşatmaya katkı sunacak etkinliklerden biridir. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Yörük Şenlikleri toplumdan çok büyük bir ilgi ve destek gördü. İnanıyoruz ki bu sene de daha fazla ilgi görecek, toplum desteğini hissedeceğiz. Bunu bilmek bizlere güç verirken, çalışmalarımızı daha büyük bir aşkla yapmamızı sağlıyor.
Dernek ve Çamlıca Mahalle Muhtarlığı olarak şenliğimize tüm halkımızı davet ediyor, o gün birlikte olma isteğimizi halkımızla paylaşıyoruz.

AdminAdmin