MUĞLA
Giriş Tarihi : 01-03-2023 13:03

Depremzede Çocuklar İçin Yurt Ve Otellerde Ana Sınıfları Açıldı

Muğla'da afet bölgesinden gelen depremzedelerin misafir edildiği geçici barınma merkezlerinde, okul öncesi çağındaki (3-5 yaş) çocuklar için ana sınıfları açıldı. KYK yurtları, pansiyonlar, otel ve misafirhanelerde açılan ana sınıflarında 452 çocuk okul öncesi eğitimi alıyor.

Depremzede Çocuklar İçin Yurt Ve Otellerde Ana Sınıfları Açıldı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremin ardından yaraların sarılması için çalışmalar aralıksız sürüyor. Deprem bölgesinden Muğla'ya gelen ve okullara nakil kayıtları yapılan öğrenci sayısı 5 bin 711 oldu. Öğrencilerin sınıf seviyelerine göre dağılımında ise 452 okul öncesi, 2.192 ilkokul, 1.922 ortaokul ve 1.145 lise  kademesinde yer alıyor.

Deprem bölgesinden gelen afetzede vatandaşların konakladığı KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) yurtları, öğrenci pansiyonları, misafirhaneler ve otellerde 3-5 yaş grubundaki öğrencilerin okul öncesi eğitimlerini sağlayabilmek adına ana sınıfları açıldı.  Bu merkezlerde bugüne kadar 7 ana sınıfı açılarak çocuklara hizmet verilmeye başlandı.

Muğla Valiliği koordinasyonunda, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ana sınıflarında, deprem bölgesinden gelen 3-5 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitim programı içerisinde, afet sonrası yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri ve hızlı bir şekilde normal hayatlarına dönebilmeleri için eğitsel oyunlar, öykü, masal, drama ve müzik etkinlikleri düzenleniyor.

Yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen yavrularımızın bu süreci daha hızlı atlatmaları, moral bulmaları adına gerekli her desteği sunmaya gayret ettiklerini ifade eden İl Müdürü Emre Çay, "Küçük yaş grubunda olmaları sebebiyle okul öncesi çağdaki çocuklarımızı ailelerinden çok fazla ayırmadan, eğitimlerine sağlıklı bir ortam ve süreç dâhilinde devam edebilmelerini sağlamak amacıyla depremzede vatandaşlarımızın konakladığı yurt, pansiyon ve otellerde okul öncesi sınıfları açtık. Her koşul ve şartta, yer mekan gözetmeksizin çocuklarımızın eğitimden yararlanması için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kaldıkları yurtlarda, eğitim öğretimin yanında uzman kadro tarafından psikososyal destek de alıyorlar. Muğla Valiliğimizin koordinasyon ve desteğiyle çocuklarımızın gerek kırtasiye ihtiyacı gerek oyuncak gerekse kıyafet ihtiyacı olsun temel ihtiyaçlarını karşılayarak depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz." dedi.

AdminAdmin