ANKARA
Giriş Tarihi : 26-01-2024 15:09

Milletvekili Otgöz’den Müjde

Milletvekili Otgöz’den Müjde


AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ‘’Villaların turizm amaçlı kullanılması süresi bir yıl uzatıldı.’’dedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz;  Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası  sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda,   uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.
En son olarak; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’la  görüşen Milletvekili Otgöz sürenin uzatılacağı müjdesini vermişti.
Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile bağımsız birim olan, villa, ev gibi konut sahiplerinin  başvuruları halinde turizm amaçlı kullanmaları için bir yıl süre verildi.
Bu izin ile başta; Fethiye, Milas – Ören, Seydikemer, Dalaman,  Datça, Kaş, Kalkan gibi ilçelerimizde on binlerce  vatandaşımızın sorunları çözüldü.
Yapılan düzenleme; bu turizm işletmelerine mobilya, beyaz eşya, mefruşat, gıda  gibi bir çok alanda  hizmet veren diğer işletmeler için de can suyu oldu.
AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda en üst düzeyde görüşmeler yaptık. Görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı. Düzenleme için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kültür  ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Bakan Yardımcımız Nadir Alpaslan’a teşekkür ediyorum”  ifadelerine yer verdi.
KONUTLARIN TURİZM AMAÇLI KİRALANMASI FAALİYETLERİNİNDÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİKYAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1- 28/12/2023 tarihli ve 32413 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
“Mevcut müstakil konutlar
GEÇİCİ MADDE 2- (1) Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte turizm amaçlı kiralama faaliyetine konu olan müstakil konutlarda, başvurunun konut ibaresi içermeyen tapuyla yapılması halinde, taşınmaz üzerinde konut bulunduğuna ilişkin yazılı beyan üzerine 5 inci maddede istenilen diğer bilgi ve belgelerle birlikte tapu değerlendirilmeye alınır. Bu kapsamdaki başvurularda 31/12/2024 tarihine kadar geçerli olmak üzere izin belgesi düzenlenir.”

AdminAdmin