GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 16:08   Güncelleme : 06-01-2024 16:23

Maratonda Evlilik Teklifi

Maratonda Evlilik Teklifi

 

 

 

Datça’da geleneksel hale gelen Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu bu yıl 18’inci kez gerçekleştirildi. 500’ün üzerinde yüzücünün başvurduğu maratonda kulaçlar ‘Orman Yangınlarının Farkında Olalım, Ormanlarımızı Koruyalım, Her Kulaç Bir Fidan’ temasıyla atıldı. 

 

18’inci Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu 6 Ocak Cumartesi günü Taşlık Plajında gerçekleştirildi. Her yıl bir tema ile gerçekleştirilen maratonun bu yıl ki teması “Orman Yangınlarının Farkında Olalım, Ormanlarımızı Koruyalım, Her Kulaç Bir Fidan” oldu.  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) destekleriyle gerçekleştirilen maratona Datça Kaymakamı Murat Atıcı ve Belediye Başkanı Gürsel Uçar başta olmak üzere protokol temsilcileri ve çok sayıda izleyici katıldı. Maratonda MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Çorlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çahan, Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal, Ömer Öcal ve Mustafa Murat Can katılım sağladı.

 

Maratonda yarışmacılara hitap eden MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş şu ifadelere yer verdi: “MUTSO olarak, hizmet alanımız içerisinde yer alan ilçelerimizde hayata geçirilen alternatif turizm çalışmalarını önemsiyor ve ilk günden itibaren desteğimizi sürdürüyoruz. Hep söylediğimiz gibi, amacımız turizmi 12 aya yaymak. Amacımız, yerli ve yabancı turistlerimize ilimizin tüm yıl boyunca görülebilecek güzelliklerini anlatmak. Yarışmamızın teması bu yıl ‘orman yangınlarının farkında olalım, ormanlarımızı koruyalım, her kulaç bir fidan’ olarak belirlendi. Dünya genelinde yaşanan küresel ısınmanın etkisini, ülkemizde ve ilimizde çok acı bir şekilde gördük. 2021 ve 2022 yılları yaz aylarında yaşadığımız büyük orman yangınlarında, ilimiz genelinde 58 bin hektar ormanlık alanımızı ne yazık ki alevlere teslim ettik. Cennet ilimiz Muğla’mız için bu rakamlar son derece ürkütücü olmakla beraber, yaraların sarılması ve tabiatımızın eski haline kavuşması adına pek çok çalışma ve farkındalık projesi gerçekleştirilmekte. Yüzme maratonumuz da, bu kapsamda önemli bir sorumluluk üstlenmiş durumda.  Bu kapsamda bir örnek teşkil eden bu maratonun gerçekleştirilmesinde büyük özveri sağlayan yürütme kurulu başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

 

Bin 500 metre kısa parkur ve 3 bin metre uzun parkur olarak planlanan maratona 500’ün üzerinde yüzücü başvurdu. 100’ü kadın 233’ü erkek olmak üzere toplamda 333 yüzücünün yarıştığı maratonda 7 yabancı, 5 engelli vatandaş da yer aldı. Maratonda her iki parkurda genel klasman ve yaş kategorilerine göre kadın ve erkek olarak dereceye girenlere madalyaları ve kupaları teslim edildi. 

 

Maratonda Evlilik Teklifi

 

Bin 500 metre parkurda yarışan Kaan Peyami Uygar, parkurunu tamamlamasının ardından sevgilisi Dilek Yılmaz’a evlilik teklifi etti. Büyük bir coşkuya sebep olan evlilik teklifi ile maraton pek çok renkli görüntüye ev sahipliği yaptı. 

AdminAdmin