MUĞLA
Giriş Tarihi : 24-08-2023 14:07

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN İNŞASINI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN İNŞASINI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

MİLLETVEKİLİ OTGÖZ “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN İNŞASINI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesi’nde, su, imar ve yol konusunda yetki açıkça İl Belediye Başkanlıklarına verilmiştir. Hemşerilerimizin talepleri gereği,  Büyük Şehir Belediyesi’ne görev, yetki ve sorumluluklarını hatırlattık…

 


AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, seçim sonrası teşekkür ziyaretleri yapmaya devam ediyor. Köyceğiz, Dalaman, Ortaca’dan sonra Fethiye’de de sivil toplum kuruluşları ile buluşan Milletvekili Otgöz, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Fethiyeli hemşerilerini dinledi.


Milletvekili Yakup Otgöz, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı ve teşkilat mensupları ile  Fethiye’de  yoğun bir programa imza attı.


Hemşerilerinden ve sivil toplum kuruluşlarından yerel seçimler için destek isteyen Milletvekili Otgöz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi önümüzdeki seçimlerden de başarı ile çıkacaklarına inandığını ifade etti.


Milletvekili Yakup Otgöz, Fethiye çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaparak şunları kaydetti.

 


13 ilçemizi karış karış geziyoruz…


TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte, saha çalışmalarımıza yeniden başladık. 13 ilçemizi de karış karış geziyor, muhtarlarımızla, STK’larımızla, hemşerilerimizle birlikte oluyoruz. Talep ve şikâyetlerini dinliyor, çözümleri için çalışıyoruz.
Saha çalışmalarında gördüğümüz eksiklikleri ve şikâyetleri de dile getiriyoruz. Maalesef  bu şikayetlerden rahatsız olunduğunu gördük. Bizim amacımız Muğla’mıza yatırım ve hizmet yapılmasıdır. AK Parti İktidarı olarak biz bunun gayretindeyiz ve bunu da başarıyoruz. Ancak yerelde de Büyük Şehir Yasası’ndan kaynaklanan Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin yetki, görev ve sorumlulukları vardır. Biz bunu hatırlatıyoruz. 


Bununla birlikte CHP Muğla Milletvekili Sayın Gizem Özcan, saha tespitlerimizi dile getirdiğimiz açıklamamıza cevap vermiş ve Muğla Büyük Şehir Belediyesi’nin çalışmalarından bahsetmiştir. Sayın Özcan’ın dile getirdiği hususlara açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.


Hiçbir ayrım yapılmaksızın CHP’li Belediyelerin yatırımlarına da destek oluyoruz...
Bodrum’a katı atık tesisini biz kazandırdık…


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 30 Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptıkları toplantıda, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün gündeme getirmişti. Sayın Cumhurbaşkanımız da talimat verdi. Kültür Turizm Bakanlığı’mız 250 Milyon TL ödenek ile işi üstlendi ve 2020 yılında temelini attık. 


Ölüdeniz Ovacık ve Belcekız atık su arıtma ve kanalizasyon tesisi…


2019 yılında açılışını yaptığımız Ölüdeniz Ovacık ve Belcekız atık su arıtma ve kanalizasyon tesisi de  Kültür ve Turizm Bakanlığımızın sağladığı  16 Milyon 500 Bin TL ve  Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün  6 Milyon 718 Bin TL’lik ek yatırımı ile  hayata geçirilmiştir.
Ayrıca, hangi partiden olduğuna bakılmaksızın Belediyelere nüfus sayılarına göre her yıl belirli bir oranda ödenek gönderilmektedir.


Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. Maddesinde, su, imar ve yol konusu açıkça İl Belediye Başkanlıklarına verilmiştir.


Yatırımlar konusuna gelince; 
Muğla’ya son 21  yılda 62 Milyar TL  tutarında yatırım  yaptık
Muğla’mıza son 5  yılda pandemi sürecine ve dünya ekonomisindeki daralmalara rağmen tam 47 Milyar TL tutarında yatırım yaptık.


Söz değil, eser ürettik ve üretmeye devam ediyoruz


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımları ile Ocak 2023 tarihinde; yaklaşık 6 milyar TL tutarında 152 yatırımın açılışını yaptık.


CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi, 5 Milyar 517 Milyon TL gibi büyük bir rakam.  Biz bu bütçenin hemşerilerimize yatırım ve hizmet olarak dönmesini bekliyoruz.


Ancak, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları yeterince ve zamanında yapılmadığı için,  her yağmur yağdığında hemşerilerimiz mağdur oluyor, evleri, işyerleri ve araçları sel içinde kalıyor. 


Biz hemşerilerimizin daha iyi şartlarda yaşamasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz.

Hemşerilerimizin sağduyusuna güveniyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ve liderliği, Milletimizin teveccühü ile seçimlerden yine zaferle çıkacağımıza inancımız da tamdır.

AdminAdmin