AZERBAYCAN
Giriş Tarihi : 05-02-2024 12:38

Agil Alesger'in Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile igili açıklaması

Agil Alesger'in  Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile igili açıklaması

Agil Alesger, “Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türk Dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olacak.” dedi.

İki gün sonra – 7 Şubat'ta Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Bu seçimler, Azerbaycan'ın bütün topraklarında yapılacak ilk sçeim oarak tarihe geçecek.

TİMBİR Yönetim Kurulu üyesi, Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi ve Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, yapılacak seçimlerle ilgili açıkalamalrda bulundu.

Erken seçimle ilgili Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in imzaladığı kararnameyi Bağımsız Azerbaycan tarihinin en önemli siyasi olayı olarak nitelendiren Alesger bunu 2023 yılının politik başarısının mantıklı sonucu olduğunu söyledi. 

“2023 yılı Azerbaycan'da toprak bütünlüğünün sağlandığı bir yıl olarak tarihe geçti, ülkemiz tüm toprakları üzerinde egemenliğini yeniden tesis ederek oralarda üç renkli ay yıldızlı bayrağını göndere çekti. Malum yabancı güçlerden destek alarak on yıllarca devam eden Ermeni ayrılıkçılığı tarihin çöplüğüne gömüldü, kadim şehrimiz Hankendi'deki cunta rejimi ortadan kaldırıldı.

Bu tarihi başarıyı uzun süre Ermeni işgali altında kalmış şehirlerimizin yeniden kalkındırılmasına, restorasyon çalışmalarına başlayarak eski Dağlık Karabağ arazisi kapsamında Azerbaycan'ın devlet kurumlarının yapılandırılmasına başlanıldı. Şu an süreç belirlenen grafiğe uygun şekilde tüm hızıyla devam etmektedir.
 
Elbette, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlaması Güney Kafkasya'da yeni dönem başlatmakla beraber, hem de ülkede süreli şekilde devam ettirilen köklü reformların içeriğini de zenginleştirdi. Bana göre, Sayın Cumhurbaşkanımızın erken seçime gidilmesi kararı büyük ölçüde bu faktörden kaynaklanmaktadır.” diyen Alesger, Cumhurbaşkanı Aliyev'in erken seçim kararı almasını şöyle açıkladığını vurguladı:

“Nitekim yerel gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Aliyev, seçimlerin belli bir dönemi kapattığını vurgulayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de yeni dönemin başlangıcı olacağını belirtti. Sayın Aliyev, erken seçimin ortaya çıkmasını sağlayan bir diğer nedenin ise, toprak bütünlüğünü sağlamış Azerbaycan'ın işgalden kurtarılmış topraklarında yapılacak ilk seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olmasının sembolik anlam taşımasıdır. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimleri gereken tarihte yapılsaydı o zaman işgalden kurtarılmış torpaklarda yapılacak ilk seçim belediye seçimleri olacaktı. Elbette bu, elde edilen zaferin ve yeni dönemin önemini azaltabilirdi.”

Alesger sözlerini, “Önümüzdeki hafta Azerbaycan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri, yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Kamuoyu araştırmalaırnın sonuçlarına göre Azerbaycan halkı zaferin mimarı olan İlham Aliyev'i yeniden Cumhurbaşkanı seçecek ve gelecek zaferlere, Türk dünyası birliğine onunla adımlayacak.

Seçimlerin yalnızca Azerbaycan için değil tüm Türk dnüyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye sonlandırdı.

AdminAdmin