MUĞLA
Giriş Tarihi : 05-09-2023 10:59

Patara Kavşağı’ndaki Kokar Su’nun Etrafı Güzelleştirilecek

Patara Kavşağı’ndaki Kokar Su’nun Etrafı Güzelleştirilecek

Patara Kavşağı’ndaki Kokar Su’nun Etrafı Güzelleştirilecek

Kaş Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.


Toplantıda, belediye meclisinde imar planı ile ilgili detaylı bilgilendirme yapılmasının ardından 2. 3. ve 4. gündem maddelerinin (Bayındır, Çukurbağ, Yeniköy Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi konusu) toplu şekilde oylanması ve imar komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.


Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) İşletmeler Dairesi Başkanlığınca talep edilen İslamlar Mahallesi Akbel Mevkii’nde Terfi Merkezi İstasyonu kurulması konusu görüşülerek, oy çokluğuyla kabul edildi.

 


Çavdır Mahallesi’nde mülkiyeti Kaş Belediyesine ait 147 ada 47 parselin,105 metrekarelik kısmının Trafo Binası yapılması için bedelsiz ve süresiz olarak, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’ne tahsisinin uygunluğu oy birliğiyle kabul edildi.


Toplantı sonunda ise ek gündem maddesi olarak kabul edilen, “İlçedeki Patara Kavşağı Mevkii’ndeki Kokar Su olarak bilinen su kaynağının -içine ve çevresine atılan atıklar sebebiyle- çevresinin planlanarak, halkın hizmetine sunulması talebi” konusu görüşüldü.


Ayrıca, “Kalkan Mahallesi Taş Ocağı Mevkii’ndeki özel plajların ilerisinde bisiklet yolu ve deniz arasında kalan kayalık kısımların, mevcut duvarlardan merdiven indirilerek, ücretsiz halk plajı ve balık tutma platformları yapılması” konusu ele alındı.
Toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

AdminAdmin