GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-04-2024 13:06

Burhan: Filistin’de Öldürülen Gazetecileri İçin 24 Saat Nöbetteyiz

Burhan: Filistin’de Öldürülen Gazetecileri İçin 24 Saat Nöbetteyiz

 

Anadolu yayıncılar federasyonu, (AYF) İsrail tarafından Gazze’de öldürülen gazeteciler için İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda düzenleyeceği programla gazetecilerin katılımı ile kesintisiz 24 saat canlı yayın yapacak. 
ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 140’I AŞTI 
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısı 140'a yükseldi. Gazeteciler meslektaşlarının sesi olmak için İstanbul’da 24 saat kesintisiz canlı yayınla bir araya geliyor. 
Anadolu Yayıncılar Federasyonu Genel Başkanı Sinan Burhan yaptığı basın açıklamasında İsrail'in Gazze'de "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak gazetecileri, basın mensuplarını hedef almaktadır dedi.  
Burhan, 13 Nisan Cumartesi günü çok önemli bir eyleme imza atacaklarını ifade ederek, Filistin’de öldürülen 140 gazeteci olduğunu, bu gazetecilerin Filistin halkının sesi soluğu olduğunu, İsrail’in yaptığı zulümlerin artık dünyada daha az duyulur hale geldiğini, gazetecilerin hedef haline getirilerek susturulduğunu sözlerine ekledi. 
Sinan Burhan, bizler Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak bu gazetecilerin yanında olduğumuzu, kardeş olduğumuzu anlatmak, Filistin’in sesi olmak için 13 Nisan Cumartesi günü Sultanahmet’te 24 saat kesintisiz ortak yayın yapacağız. Bu yayınlara ulusal ve yerel gazeteciler katılacak. Televizyon kanallarının katılımı ile ortak yayın yapacağız.  24 saat aralıksız Filistinli gazetecilerin yasını tutacağız dedi.

AdminAdmin