MUĞLA
Giriş Tarihi : 22-05-2023 16:03

BİLSEM Öğrencilerinden Antik Kente Ziyaret

Marmaris BİLSEM kurumu öğrencileri Müzeler Haftası dolayısıyla sorumluluk projesi olarak; arkeoloji bilgi hakkında bilgi edinmek, arkeologlar ve restoratörlerin neler yaptığını öğrenmek amacıyla Datça'daki Knidos Antik Kenti Kazısı'nı ziyaret etti

BİLSEM Öğrencilerinden Antik Kente Ziyaret

Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, Müzeler Haftası'nda Datça ilçesindeki Knidos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Marmaris BİLSEM kurumu öğrencileri Müzeler Haftası dolayısıyla sorumluluk projesi olarak; arkeoloji bilgi hakkında bilgi edinmek, arkeologlar ve restoratörlerin neler yaptığını öğrenmek amacıyla Datça'daki Knidos Antik Kenti Kazısı'nı ziyaret etti.

Yaklaşık 20 öğrenci öğretmenleri Seda Demirtürk Ülker önderliğinde kazı başkanlığı, uzman arkeolog ve restoratörler rehberliğinde kazı alanındaki çalışmaları inceledi. Öğrenciler, kazı alanındaki eserler hakkında arkeologlardan bilgiler alıp, yapay kazı faaliyeti ile bulunan seramik parçalarını birleştirdi. Gün boyunca gözlem ve çalışma yaparak kazı alanındaki çalışanların görevlerini de öğrenen öğrenciler, gezilerinin çok verimli geçtiğini belirterek çalışanlara teşekkür etti.

Knidos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Ertekin Doksanaltı: "Geleceğimiz, kültürümüz sizlere emanet olacak ve bunu en iyi şekilde sahipleneceğinize hiç şüphemiz yok" ifadeleri ile geziye katılam öğrencilere hediyeler takdim etti.

​​​​​​​

AdminAdmin