MİLAS
Giriş Tarihi : 07-02-2024 15:57

Başkan Adayı Yiğitkaya,“Milas Belediyesi’ni Biz Anlayışıyla Beraber Yöneteceğiz”

Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya, ittifak ortakları AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimleriyle bir araya geldi. MHP Milas İlçe Binası’nda gerçekleşen buluşmada, önümüzdeki sürecin yol haritası çizilerek, çalışma programının taslağı belirlendi. Öte yandan Başkan Adayı ve her iki partinin yönetimleri birkaç gün içerisinde bir araya gelerek meclis grubunu da şekillendirecekler.

Başkan Adayı Yiğitkaya,“Milas Belediyesi’ni Biz Anlayışıyla Beraber Yöneteceğiz”

İttifak Ortağı Ak Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle ittifakın Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya’yı, parti binasında ağırlayan MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun, konuklarına hoş geldiniz derken, Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya’yı da tebrik ederek başarılar diledi.

Başarmak İçin Birlikteyiz…

MHP Milas İlçe Başkanı Tunahan Ongun, 5 yıl önce seçimlerin kıl payı kaybedildiğine vurgu yaparak; “Bu kez başarmak zorundayız. Bunu, sadece partilerimiz için değil, Milas’ın geleceği için başarmalıyız. Milas halkı için başarmalıyız. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi ilçe yönetimi bütün gücüyle yanınızda olacak, birlikte çalışacak ve inşallah birlikte başaracağız” diyerek sözü AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’e bıraktı.

Çelik: “Bu Kez Başaracağız”

AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik, son 20 yılda Milas siyasetinin geldiği noktayı ve 5 yılda bir yapılan yerel seçimleri kısaca değerlendirerek 2024 yılı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sürecine ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

Çelik; “Geride bıraktığımız süreçte birbirinden kıymetli 5 tane başkan adayımız oldu. Bizler hepsine eşit mesafede durarak sürecin noktalanmasını bekledik ancak elbette teşkilat olarak boş durmadık. Bir yandan da 31 Mart'ta yapılacak seçimler için çalışmalarımızı sürdürdük, diğer taraftan ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi de kendi çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Bu noktada şunu belirtmem gerekir ki elbette onlar da her türlü adaylığı hak edecek parti teşkilatıdır. Bu nedenle biz dostlarımıza kapımızı sonuna kadar açık tutuyoruz.

5 yıl önce kıl payı kaçırdığımız bir yerel seçimin yenisine çok az bir süre kaldı. Adayımızla ilgili herkes bir şeyler söyleyecektir ama hatırlanması gereken nokta 2014 yılında ittifaksız yani AK Parti ve MHP’nin ayrı ayrı adaylarını çıkardığı bir seçimde oy oranımız %40 bandının üzerindeydi. Biraz daha geriye daha gittiğimizde yani 2009 seçimlerinde oy oranımızın yüzde 50’lerde olduğunu biliyoruz. 2019 yılında ise ittifak ortağımızla birlikte ilk kez bir seçime girdik. Adayımız Barış Bey ile aldığımız sonuç ortada… Yani ittifak olarak AK Parti ve MHP'nin toplam oylarının hep %50 bandında olduğunu görüyoruz.

Bizler kendi parti tabanlarımıza ittifakı iyi bir şekilde anlattığımızı düşünüyorum. Her geçen gün de daha iyi bir noktaya doğru ilerliyoruz. Milas Belediyesi’ni bu kez alacağız.

Hepinizin bildiği gibi 6 milletvekilinin beşinin sağdan seçildiği bir ilden söz ediyoruz. Maalesef 2000’li yılların başından itibaren biraz düştüğümüzü söylemek mümkün ancak birliğimizi, dirliğimizi diri tuttuğumuzda bundan sonraki seçimlerin çok daha kolay olacağını düşünüyorum. Yerel seçimleri aldığımız takdirde gerek Milaslılar açısından hizmet anlamındaki kazanımların yaşanması, gerekse bizim parti tabanlarımızın dünya görüş olarak birbirlerine yakın insanlardan oluşması Milas anlamında önümüzdeki süreci çok daha kolay kılmaktadır. Eğer biz ittifakımızı daha güçlü bir şekilde halkımıza anlatır ve çalışmalarımızla bunu ispat edersek Milas Belediyesini karşımızda favori olarak gösterilen adaydan çok rahat bir şekilde alabiliriz” dedi.

AK Parti Milas İlçe Başkanı Emin Çelik’in ardından söz alan Cumhur İttifakı Milas Belediye Başkan Adayı Rüştü Yiğitkaya ise; Değerli arkadaşlar konuşmamın başında şunu belirtmem gerekir ki yıllardır Milas hak etti hizmetleri bir türlü ulaşamadı. 1999'dan bu yana yani son 25 yılda Milas Belediyesi’nin hizmet yönünden sınıfta kaldığını, günden güne gerilediğini ve artık Milas’ın büyük bir köy olma yolunda hızla ilerlediğini söylemek mümkün” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Şunu açıkça söylüyorum ben 31 Mart'ta Milas'ın kaderinin değişeceğine, bizlerle bu kötü gidişe dur diyeceğine inanıyorum Sizler de inanın. İttifak ortaklarının birlikte yapacağı çalışma ile bu seçim kampanyasında başarılı olacağımızı sonunda da 31 Mart akşamı Milas Belediyesini kazanacağımıza yürekten inanıyorum.

Hani bir söz var ya ‘bir elin nesi var iki elin sesi var’ diye… Bizler ittifak ortakları olarak dört dörtlük bir çalışma yaptığımızda sahada başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Çünkü ben Milas’ın en ücra köşesinden ilçe merkezine kadar bütün sorunlarını ve vatandaşın ne istediğini bilen biriyim. Bu nedenle bu seçim kazanılacak, kazanılmalıdır. Eğer kazanamazsak başta suçlu ben ve bu ekibin iyi organize olmamasıdır sebep.

Eğer biz meydanlarda vatandaşımıza sorunları ve çözüm önerilerimizi doğru bir şekilde anlatırsak, onlara dokunabilirsek emin olun başarı kaçınılmazdır.

Rakibimiz ne diyecek Milaslılara?

Biz 25 yıldır 3. derece sit sorununu çözdük mü diyecek? Veya Milas’a yeni bir şehirlerarası otobüs terminali mi kazandırdık diyecek. Milas’ın doğal gaz sorununu çözdük mü diyecek.

Trafik sorununu çözdük mü diyecek. Milas’a bir soğuk hava deposu kazandırdık veya Milas ve Bodrum'a hizmet verecek bir sebze meyve hali mi kazandırdık diyecekler.

Bu soruları çoğaltabiliriz.

Ben 30 yıldır siyasetin içerisinde olan biri olarak ilçe başkanımın, yönetim kurulumun, mahalle temsilcilerimin, muhtarlarımın hep boynu bükük olduğunu biliyorum. Bu nedenle diyorum ki bu iş başarılacaktır ve Allah’ın izniyle 31 Mart akşamı Cumhur ittifakı Milas Belediyesi’ne çıkacaktır.

Sizlere namus ve şeref sözü veriyorum. O makama Rüştü Yiğitkaya oturmayacak. Orada Cumhur İttifakı’nın tüm ekibi ve bu ekibin etrafında kenetlenen herkes oturacak. Belediyeyi Rüştü Yiğitkaya yönetmeyecek. Biz anlayışıyla beraber yöneteceğiz.”

 

AdminAdmin