GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-12-2021 18:11   Güncelleme : 20-12-2021 18:11

MİTSO'da VERBİS - KVKK Eğitimi

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında oda çalışanlarına yönelik Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) konulu eğitim çalışması düzenlendi.

MİTSO'da VERBİS - KVKK Eğitimi

 

 

Milas Ticaret ve Sanayi Odasında oda çalışanlarına yönelik Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) konulu eğitim çalışması düzenlendi.

 

MİTSO'nun eğitim için anlaşmalı kurumu olan Algur / Birlik Avukatlık Bürosu tarafından verilen eğitimde Av. Kemale Algur ve Av. Meltem Birlik tarafından verilen eğitimde hangi kişisel verilerin hangi yolla kayda alınması ve bunların hangilerinin açıklanabileceği anlatıldı.

Avukatlar Kemale Algur ve Meltem Birlik 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu  gereğince kişisel veri işleyen veri sorumlularının veri işlemeye başlamadan önce VERBİS'e kayıt olmaları gerektiğini anlattılar. KVKK'nin yürürlüğe girmesinden sonra kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilere yönelik getirilen yükümlülükleri anlatan Avukatlar Algur ve Birlik, KVKK hükümleri gereğince VERBİS sistemine kayıt olunmasının zorunluluğu olduğunu vurgulayarak bu konuda yükümlülüklerini yerine getirmeyenler hakkında 20 bin TL.'den 1 milyon TL'ye kadar idari para cezası ve TCK hükümleri gereğince de ortadan kaldırılması ya da yok edilmesi gereken bir verileri yok etmeyenler için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verileceğini bildirdiler.

 

KVKK gereğince Veri Sorumluları Siciline kayıt zorunluluğu konusunda bazı istisnaların da olduğunu açıklayan Avukatlar Meltem Birlik ve Kemale Algur noterlerin, siyasi partilerin, avukatların, gümrük müşavirlerinin, arabulucuların, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerin, dernekler, vakıflardan ve sendikalardan yalnızca ilgili mevzuat ve amaçlarına uygun faaliyet alanlarıyla sınırlı ve sadece kendi çalışanlarına, üyelerine, mensuplarına ve bağışçılarına yönelik kişisel veri işleyenlerle yıllık çalışan sayısı 50'den az ve yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL'den az olan gerçek veya tüzel kişilerin veri sorumluların ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olmayanların VERBİS'e kayıt yükümlüğünden istisna tutulduğunu da ifade ettiler.