FETHİYE
Giriş Tarihi : 07-08-2023 16:11

Çalış’ta Kanalizasyon Kokusu Sıkıntı Yaratıyor

Çalış’ta Kanalizasyon Kokusu Sıkıntı Yaratıyor

Çalış’ta Kanalizasyon Kokusu Sıkıntı Yaratıyor

Fethiye ilçesinin Çalış mevkii, son dönemlerde artan bir kanalizasyon kokusu sorunuyla karşı karşıya. Bölge de, özellikle sıcak havalarda hissedilen yoğun kokunun hem yaşam kalitesini düşürdüğünü hem de turistik çekiciliği olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Kanalizasyon kokusunun kaynağı olarak, atık suyun etkili bir şekilde yönetilememesi gösteriliyor. Çalış mevkii, turistik sezonda yoğunlaşan bir bölge olduğundan, artan ziyaretçi akınıyla birlikte kanalizasyon sistemindeki yetersizlikler daha belirgin hale geliyor.

 

 

Yerel halk ve işletmeciler, kokunun hem günlük yaşamının olumsuz etkilerinini hem de bölgenin turistik cazibesini ortadan kaldırdığını ifade ediyor. Plajın yakınlığı ve gün batımı manzarasıyla ünlü olan Çalış, kokunun çoğalmasıyla birlikte yayılmasına neden oluyor. Turistlerin memnuniyetsizliği, bölgesel turizm gelirlerini etkileyerek ekonomik olarak da sonuçlara yol açabiliyor.

Fethiye Belediyesi yetkilileri, bu konu hakkında henüz bir açıklamada bulunmadı. Kanalizasyon korumasının sürdürülmesi, bakım ve onarımların hızlandırılması gibi önlemlerin soruna çözüm getirmediği ifade ediliyor.

AdminAdmin