FETHİYE
Giriş Tarihi : 09-09-2023 12:53

CHP 100 Yaşında...

CHP 100 Yaşında...

CHP 100 Yaşında...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile sona erdi.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP, 100’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi.

Programa Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkan Vekili İbrahim Mede, CHP eski ilçe başkanı Mehmet Demir, Fethiye Belediyesi Başkan aday adayı Veli Pabuşçu, geçmiş dönem CHP Muğla Milletvekili aday adayı Özgür Kullukçu, ÇYDD Fethiye Şube Başkanı Canan İzmirli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkan Vekili İbrahim Mede, "Bugün Cumhuriyetimizi kuran, önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emaneti Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100.kuruluş yıldönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Gazi Atatürk, 9 Eylül 1923'te Türkiye'nin ilk siyasi partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'ni kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık geleneğin siyasi birikimi ve tecrübesiyle çağdaş Türkiye'nin en önemli siyasi miraslarından biridir. Bu miras sadece bize değil büyük Atatürk tarafından milletimize emanet edilmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, saray zihniyetlerinin, cemaatlerin, kendini halktan üstün görenlerin karşısında milletin kayıtsız şartsız egemenliği dediği için cumhuriyetçidir. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların ve topraklarımızı rant alanı olarak görenlerin karşısında milliyetçidir. Önce halk dediği için, toplumu kutuplaştırmadığı için yasalar karşısında herkesi halkçı gördüğü için halkçıdır. Halkın dini ve kutsal değerlerini sömürerek siyasete alet edenlere karşı laiktir. Çağdaş dünyanın gereksinimlerini hiçe sayarak cehaletin karanlığını aydınlatanlara karşı devrimcidir. Partimiz, ülkenin geleceğine ışık tutmaya devam edecektir" diye konuştu.

AdminAdmin