GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 14:09

Deli Dumrul Tüneline Yüzde 67 Zam

Deli Dumrul Tüneline Yüzde 67 Zam

Fethiye ve Dalaman  ilçelerini birbirine bağlayan ve Yap-İşlet-Devret modeli ile 2006 yılında hizmete açılan Göcek Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi. Göcek Tüneli geçiş ücreti otomobiller için 25 TL, motosiklet için 10 TL oldu.
Tinsa İnşaat ve Sanayi Limited Şirketi tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle 13 milyon dolar harcanarak yapılan Göcek Tüneli, 2006 yılında hizmete açılmıştı.
Muğla ile Antalya'yı birbirine bağlayan kamuoyunda sık sık Türkiye'nin tek paralı tüneli olma özelliğiyle gündeme gelmişti.
ZAM GELDİ
Vatandaşların “Deli Dumrul Tüneli” adını taktığı ücretsiz olacak denilerek açılan Fethiye ve Dalaman ilçelerini birbirine bağlayan 950
 metrelik Göcek Tüneli de zamlardan nasibini aldı.
Göcek Tüneli geçiş ücreti 2024 yılı için otomobiller de 25 TL, Motosikletlerde 10 TL oldu.
ÜCRETSİZ OLACAKTI
Tünel siyasetçilerin her zaman vaatleri arasındaydı. Eski Ak Parti Milletvekili Ali Boğa, 2.tünel inşaatının başlangıcında “Tünel bedava olacak” demişti. Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu da 2015’deki Muğla’ mitinginde, “Dalaman ile Fethiye’yi birleştiren Muğla’yla, Antalya arasında bağ kuran Göcek 2 Tüneli Muğlalılara ücretsiz olacak inşallah” demişti.
GİRGİN, SOYGUNUN 2025'E KADAR SÜRECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Süleyman Girgin milletvekilliği döneminde Göcek Tünelinin ücretli olmasına ilişkin soru sormuş, soruya bakanlık tarafından Göcek Tünelinin yap-işlet-devret modeli ile ihale edildiği ve devlet tarafından yapılan ikinci tünelin de şirkete devredilerek 2032 yılına kadar olan sözleşmeden mahsup edilerek 31 Aralık 2025 yılına kadar şirket tarafından işletileceği belirtimişti. Girgin "Yani soygun 2025'e kadar sürecek" demişti.
Benim Hakkım Helal Değildir”
Gece saatlerinde kullanan bir vatandaş bu fiyatlara tepki gösterdi.
YK, “ Göcek tüneli geçiş ücreti bu geceden itibaren 25 TL olmuş binek araç için bu haksız kazanca benim hakkım helal değildir maaşlara % 49 zam yapılıyor ama bunlar %50 den fazla zam yapıyor.” dedi.

AdminAdmin