GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-07-2023 13:00

29. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri Tamamladı

29. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri Tamamladı

29. Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri Tamamladı

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde düzenlenen Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nde İsmail Koç, başpehlivanlık müsabakasını kazanarak birinci oldu.

 

 

Güreşlere 22'si başpehlivan olmak üzere toplam 350 güreşçi katıldı. Güreş ağalığı ise İsmail Tekin tarafından 625 bin liraya satın alındı. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, ata sporu olan yağlı güreşleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarma çabalarının devam ettiğini belirtti.

 

 

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen Menteşe Beşpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan İsmail Koç oldu.Menteşe Mahallesi Yerküpe Yaylası'nda düzenlenen güreşlere, farklı kategorilerde 22'si başpehlivan 350 güreşçi katıldı.Güreşlerde, İsmail Koç ile Ali Yanatma arasındaki başpehlivanlık müsabakasını Koç kazandı. Güreş ağalığını ise 625 bin liraya iş insanı İsmail Tekin aldı.

 

 

Güreşlere, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yakup Otgöz, Kadem Mete, AK Parti Muğla İl Başkanı  Gültekin Akça, MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, İlçe Belediye Başkanları, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Muğla il Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, SGK İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, parti ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Yörük Türkmen geleneklerinin olmazsa olmazı olan ata sporu yağlı güreşleri yaşatma ve gelecek nesillere aktarma gayretinde olduklarını söyledi.

 

 

Güreşçilerin er meydanında kıyasıya mücadelesini izleyen Başkan Akdenizli, bu yıl Seydikemer’de 30’uncu düzenlenecek olan Seydikemer Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne de herkesi davet etti.

 

DenizDeniz