GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-10-2023 22:58

TBMM açıldı: staj ve çıraklık süreleri ile emeklilik gündemde

TBMM açıldı: staj ve çıraklık süreleri ile emeklilik gündemde

 

TBMM açıldı: staj ve çıraklık süreleri ile emeklilik gündemde
Yeni düzenlemelerle EYT Yasası, 9 Eylül 1999 tarihinden önce staj ve çıraklık dönemlerinde sigortalı olanlar için emeklilik fırsatı sunabilir. Yasada yaş şartının kaldırılması ve emeklilik için gerekli prim ve yıl şartının tamamlanmasının yeterli kabul edilmesi staj ve çıraklık sürelerinde yaşanan mağduriyeti gidermeyi amaçlıyor.

Mevcut düzenlemelere göre, staj ve çıraklık dönemlerinde sağlık ve iş kazası sigortası ödenirken, emeklilik için gerekli primler bu sürelerde yatırılmıyor ve bu süreler emeklilik hesaplamalarında dikkate alınmıyor. Meclis'in açılmasının ardından bu konuda atılacak adımlar büyük bir merakla bekleniyor. Yasal düzenlemeyle staj ve çıraklık dönemlerinde geçirilen sürelerin sigorta süresi olarak kabul edilmesi ve işe başlangıç tarihlerinin geriye çekilmesi mümkün olabilir.

Ancak, bu düzenlemeden yararlanmak için geçmişte çıraklık yapmış olmak tek başına yeterli olmayacak. Çıraklık süresinde sigorta yapılmış ve primleri yatırılmış kişilerin bu düzenlemeden faydalanabileceği belirtiliyor. Böylece EYT yasası kapsamına girebilecekler

AdminAdmin