SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 13-02-2024 17:37

Erzincan'da Heyelan

Erzincan'da Heyelan

Erzincan’da haberleri/heyelan" class="taglink" title="heyelan Haberleri">heyelan; 9 kişiden haber alınamıyor
Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 9 işçiden haber alınamadığını söyledi.


Erzincan’da heyelan; 9 kişiden haber alınamıyor
Erzincan’da meydana gelen toprak kayması sonrasında bölgeye çok sayıda sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri yönlendirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Maden ocağının üstünde büyük bir kütle var. Ağırlığı taşıyamamasından dolayı kaymadan kaynaklanan bir göçük söz konusu. 667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayuan toprağın altında olduğunu düşünüyoruz. Bütün temennimiz arama kurtarmayla birlikte müjdeli haberler vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Aydoğdu: Toprak altında kalan işçi sayısı belli değil
Olayla ilgili açıklamada bulunan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu bölgedeki çalışmaların yakından takip edildiğini vurgulayarak ” Arkadaşlarımız fabrikanın dışında istiflenen toprağın kayması sonucu bu toprak altında kalan çalışanlar. Hızlı bir şekilde hem AFAD ekipleri, arama kurtarma ekipleri toprağı kaldırmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda da biz net rakamları, kaç çalışanın toprak altında kalmış olabileceğini çıkarmaya çalışıyoruz. Burada netlik olduğu anda da kamuoyunu bilgilendireceğiz” dedi.

 

Soruşturma başlatıldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı toprak kaymasının 14.30 da meydana geldiğini belirterek ” Kayma sonucunda ilk tespitlere göre 9 maden çalışanına ulaşılamamaktadır. Bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” açıklaması yapıldı.

4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını aktararak “Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum” seklinde konuştu.

 

AdminAdmin