GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-01-2024 16:00

FETHİYE’DE ‘6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

FETHİYE’DE ‘6 ŞUBAT KAHRAMANMARAŞ DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya öncülüğünde İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri ve Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Başkanı Hüseyin Kaya açılış konuşmasında,”  Bilindiği üzere ülkemiz bir deprem ülkesi olmakla birlikte, yaşadığımız bölge 1. Derece deprem bölgesidir.”dedi.
Depremin gündemden düşmemesi gerektiğini vurgulayan Kaya,” Gündemimizden hem mesleki, hem de insani olarak asla düşmemesi gereken belki de en önemli konulardan bir tanesini ele almak için bugün toplanmış bulunuyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 Mw ve 7,5 Mw büyüklüklerindeki iki deprem, on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olmuş, Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kayıtlara geçmiştir. Felaketin üzerinden 1 yıl geçmesine sayılı günler kala, acıları hala ilk günkü gibi taze olan depremzede vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, vefat edenlere Allahtan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bilindiği üzere ülkemiz bir deprem ülkesi olmakla birlikte, yaşadığımız bölge 1. Derece deprem bölgesidir. Yaşanabilecek olası felaketlerin önüne geçilmesi bakımından biz inşaat mühendislerine son derece hayati görevler düşmektedir ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konusunun ele alınması mesleğimiz açısından oldukça önem arz etmektedir. Sözü daha fazla uzatmadan değerli konuşmacımız İnşaat Mühendisi  Ahmet Çelikkolluya bırakıyor ve katılımlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum.” dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi İnşaat Mühendisi Ahmet Çelikkollu’da  6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası yaşananları ve Türkiye’deki deprem gerçeği hakkında konuştu.

AdminAdmin