FETHİYE
Giriş Tarihi : 07-08-2023 16:10

Yüksek Sıcaklıklar Etkisini Sürdürüyor

Yüksek Sıcaklıklar Etkisini Sürdürüyor

Yüksek Sıcaklıklar Etkisini Sürdürüyor

Fethiye ilçesi yaz aylarının gelişiyle birlikte sıcaklık rekorları da ardı ardına kırılıyor. Son günlerde yaşanan yüksek hava sıcaklıkları, hem yerel halk hem de yurttaşları terletirken, serinlemek için plajlara akın ediyor.

Kavurucu sıcaklıkların hakim olduğu Fethiye'de Ağustos ayında ortalama hava sıcaklığı 26 derece düzeyinde olsa da zaman zaman termometrelerde 38 dereceyi zorlayan sıcaklıklar görülüyor

Fethiye'nin Akdeniz iklimi, yaz penceresi sıcak ve kuru havayı beraberinde getiriyor. Ancak bu yıl özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında görülen sıcaklık değerleri, birçok kişi için beklenenden daha yüksek seyrediyor. Termometreler genellikle 35-40 derece arasında ve özellikle öğle saatlerinde sıcaklık doruk noktasına ulaşıyor.

Yüksek sıcaklıkların olumsuz etkileri arasında güneş çarpmaları, sıcak çarpmaları ve vücut sıvısının kaybı gibi sağlık sorunları da bulunuyor. Sağlık yetkilileri, kişilerin sıcaklık nedeniyle dikkatli olması, yeterli su içmesi ve aşırı güneşe maruz kalmamaya özen gösterme konusunda uyarılarda bulunuyor.

Meteoroloji uzmanları, yüksek sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini ve sıcak hava tüketiminin artarak devam edebileceğini belirtiyor. Vatandaşlar ve yurttaşlar, bu dönemde sıcaklık önlemlerini alarak sağlıklı bir şekilde yaz tatilinin tadını çıkarmaya çalışıyor.

AdminAdmin