FETHİYE
Giriş Tarihi : 09-11-2023 23:36

Fethiye'den yeni sezon domates ihracatı hızlı başladı

Fethiye'den yeni sezon domates ihracatı hızlı başladı

İhracatlar Başladı
Fethiye'den yeni sezon domates ihracatı hızlı başladı.
Turizmin yanı sıra tarımda da ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan Fethiye, iç piyasaya yıl boyunca domates sevk ederken, bu yıl başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerine domates ihracatını 100 bin tona ulaştırmak istiyor. Bu yılın ilk 10 aylık döneminde yurt dışına 55 bin ton domates ihracatı gerçekleştiren Fethiye, geçen yılki 97 bin tonluk ihracatı 100 bin tona çıkarmayı bekliyor. Fethiye’den yeni sezon domates ihracatı başta Rusya olmak üzere; Romanya, Bulgaristan ve Almanya’ya ihraç edilmeye başlandı.  İhracatçı ve komisyoncu Bayram Viran, “ Sezonumuz yeni başladı. Orta boy domateslerimizi Romanya’ya, iri boyları ise Bulgaristan, Almanya ve Rusya’ya ihraç ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Fethiye’den Rusya, Bulgaristan ve Romanya’ya domates ihracatı başladı. Fethiye’nin Karaçulha Toptan Hali’nden bazı firmalar yeni sezon domates ürünlerini ihracata başladı. Daha çok Rusya, Romanya ve Bulgaristan’a yapılan ihracat her geçen gün artıyor. İhracatçı firmalar gün boyu üreticilerden temin ettikleri ihraç ürün domatesleri merkezlerinde paketleyip, tırlarla yola çıkarıyor. 

“BU YIL 100 BİN TON DOMATES İHRACATI BEKLENİYOR”

Fethiye’den bu yıl Ocak ayından bu yana 10 aylık dönemde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı Orta Doğu ülkeleri ile Rusya’ya 55 bin ton domates ihracatı gerçekleştirilirken, yıl sonuna kadar geçen yılki domates ihracat rakamının geçilerek 100 bin tona ulaşması bekleniyor. Yetkililer, Fethiye’de geçen yıl toplam 97 bin ton domates ihracatının gerçekleştirildiğini bu yıl 55 bin tona ulaşıldığını önümüzdeki 2 ayda Fethiye’den toplam A100 bin ton domates ihracatı gerçekleştirilmesinin beklendiğini ifade ettiler. 

“4 ÜLKEYE İHRACATA BAŞLADIK ”

İhracatçı ve komisyoncu Bayram Viran, yeni sezon domates ihracatına başladıklarını ihracatın önümüzdeki günlerde diğer Avrupa ülkelerine de yapılacağını ifade etti. İhracatçı Bayram Viran, "Sezonumuz yeni başladı. 4 ülkeye ihracat yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde Avrupa ülkelerine de ihracat başlayacak. Orta boy domateslerimizi Romanya’ya, iri boyları ise Bulgaristan, Almanya ve Rusya’ya ihraç ediyoruz. Havaların sıcak gitmesinden dolayı yoğun bir üretim oldu. İhracatta çok hızlı olmayınca domates fiyatı piyasada düşmeye başladı. Hafta hava sıcaklıkları biraz daha düşüyor. Bundan dolayı fiyatlar artacak diye umuyoruz. Üreticiye toptan fiyatlar 15-16 TL arası yazılıyor. Geçen hafta fiyat 20 TL civarındaydı. “dedi.

AdminAdmin