GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 14:05

Çıralı’nın işletmeleri kağıt üstünde

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’nın işletmelerinin kağıt üstünde olduğu belgeleriyle ortaya çıktı.

Çıralı’nın işletmeleri kağıt üstünde

 

 

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı’nın işletmelerinin kağıt üstünde olduğu belgeleriyle ortaya çıktı. Şu an FTSO Başkanı olan Mavi Grubun da Başkan Adayı Osman Çıralı’nın her yaptığı iş kağıt üstünde kaldığı gibi kendi işletmesinin de gerçekte olmadığı sadece kağıt üstünde kaldığı belgeleriyle ortaya çıktı.

 

FTSO Başkanı Osman Çıralı 2018 yılında seçimlere girerken restoran işletmeciliği yapıyordu. Ancak 1 yıl önce restoran işletmesini kapattı. İşletmesini kapatmasına rağmen Oda başkanlığından düşmemek için restoran işletmesini ailesinden miras kalan Çarşı Caddesi’ndeki baba evini adres göstererek ticaret sicil gazetesinde tescil ettirdi. 27 Haziran 2022 tarih ve 10607 sayılı ticaret sicil gazetesinde Cumhuriyet Mahallesi 96 Sokak No:7’deki işletmesini Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi No:146’a adresine taşıyarak gerçekte kapanan işletmesini kağıt üzerinde yaşatarak ve vergi dairesine boş beyanname vererek oda başkanlığına devam etme yoluna gitti.

 

Öte yandan Osman Çıralı emlakçılık yapmamasına rağmen yine kağıt üzerinde 18.02.2020 tarihinde Muhammet Kökten ile yüzde 50’şer ortaklı Kıyı Emlak İnşaat Turizm Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni kurdu. Bu şirket, 26.02.2020 tarih ve 10024 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi ile tescil edildi. Ne tesadüf ki bu şirketin adresi de restoranını taşıdığı Çarşı Caddesi No:146’daki babadan miras kalan boş ev olduğu ortaya çıktı. Bu adrese gidip baktığımızda ise burada emlakçılık ve restaurant faaliyeti yürütülmediği görülmektedir. Muhammet Kökten ile yüzde 50’şer ortaklı olduğu Kıyı Emlak İnşaat Turizm Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti.’nde tek müdür olarak Osmanlı Çıralı’nın gösterilmesi bu şirketin sırf oda seçimleri için kurulmuş bir şirket olduğunu akıllara getirdi.

 

İşletmecilik yapamayan, sigorta primi ödemeyen, maaş ve vergi ödemesi yapmayan hiçbir ticari faaliyeti bulunmamasına rağmen ısrarla sırf oda başkalığına hem restoran hem de emlak grubundan girmeye çalışan Osman Çıralı’nın, oda başkanlığını meslek haline getirdiği görülmekte. Oysa Oda bir meslek kuruluşu olup, meslek kuruluşlarında mesleğini temsil eden, o meslekte ileri giden ve meslekte söz sahibi kimselerin olması gerekirken Osman Çıralı ne yazık ki koltuğu bırakmamak adına kanunları arkadan dolanarak, boş beyanname vererek meslek mensuplarını temsil etmeye çalışmaktadır. Ticaret Odası Başkanlığı gönüllük esasına göre yapılan bir hizmettir. Oda Başkanlığı, kendi işinde başarılı olmuş, toplumda rol model olan, ticarette elde ettiği tecrübeyi temsil ettiği üyelerin yararı için kullanılmasını sağlayan bir makam olmasına rağmen Osman Çıralı bu makamı da tıpkı kendi işletmeleri gibi kötü yöneterek başarısızlığa ve kağıt üzerinde yapılan işlere mahkum ettiği görülmektedir.

AdminAdmin